Fashion

Stephanie: Vriendjes en mode

Vriendjes en mode. Of ze haten het, of ze houden ervan. Mijn vriendje Younes is misschien nog shopverslaafder dan ik. Zijn kast puilt van Adidas vesten, hij heeft minstens dertig paar exclusieve Nike Air Max sneakers, en de teller van zijn nieuwste verslaving denimoverhemden is inmiddels de zes gepasseerd. Maar over mijn bijbaan als modejournalist was hij minder enthousiast.

Stephanie Broek

Smoesjes om weer over het maandelijkse kledingbudget te gaan in de trant van 'deze kleur jeansblauw is toch echt heel anders dan die van mijn vorige blouse'en 'na dit paar sneakers houd ik er écht mee op', zijn dan ook niet van mij, maar van mijn lief. En als we samen de stad in gaan is het niet mijn vriend die bij de zoveelste winkel met een gezicht op onweer demonstratief buiten wacht tussen de rest van de shophatende mannen, maar ik.

Toch ben ik mijn favoriete hobby met mijn lief kan delen. Ik hoef hem nooit tegen zijn zin in mee te sleuren naar de stad. En in de tweëenhalf jaar dat we samen zijn plannen we elke maand een shopdag. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat slenteren we door de winkelstraten en over rommelmarkten. Afgelopen zomer ontdekten we Antwerpen, deze herfst bezochten we Parijs en in het voorjaar staat Londen op de planning.

Des te meer was ik dan ook verbaasd over zijn reactie toen ik begon als modejournaliste. De afgelopen weken kwam ik na een drukke werkweek thuis met verhalen over mijn belevenissen, zoals het tripje naar de modeshow van C&A in Düsseldorf en een complimentje van een gerenommeerde styliste tijdens de presentatie van een merk. Hij luisterde geduldig naar al mijn verhalen, maar reageerde steeds kortaf. Ik begreep er niets van. Had ik iets fout gedaan? Of vond hij mijn verhalen gewoon niet interessant?

Pas dagen later kwam het hoge woord eruit. Beschaamd gaf hij toe dat hij bang was dat ik net als Andy (Anna Hathaway) uit The Devil Wears Prada geen tijd meer zou hebben voor hem. In het boek en de gelijknamige film gaat de assistente van de duivelsachtige hoofdredactrice Miranda Priestly (Meryl Streep) – gebaseerd op Vogue hoofdredactrice Anna Wintour – zo op in haar werk voor het tijdschrift, dat ze haar vriend nauwelijks meer ziet en de twee bijna uit elkaar groeien.

Specsavers by Spijkers en Spijkers Om hem ervan te verzekeren dat dit ons nooit zal gebeuren, besloot ik hem in zijn allernieuwste vaalblauwe spijkerblouse en met zijn favoriete paar Nike Air Max mee te nemen naar de lancering van de Specsavers by Spijkers en Spijkers collectie. Mode mag dan wel mijn grote passie zijn, Younes is en blijft mijn grote liefde.

Deel dit artikel
Back to top