Fashion

Londen report: feesten met de sterren

Om 25 jaar London Fashion Week te vieren, showde het populaire Burberry Prorsum dit jaar niet in Milaan, maar in Londen. De geboortestad van het modehuis. Jullie fashionscene reporters Elisah en Marieke reisden af naar Londen en vierden feest met de sterren!

Wat waren wij opgewonden toen we de uitnodigingen van Burberry in onze post vonden. Burberry was de hotste show van de week en wij, twee Hollandse journalisten, mochten daar bij zijn. Op onze hoogste hakken en in onze kittigste jurkjes betraden wij de beige loper (Burberry style). Langs de kant van de weg stonden hekken waarachter een honderdtal mensen stonden te wachten op grote sterren, want die zouden er zeker zijn. 

Eenmaal binnen raakten we in een soort trance. Het was overweldigend. We stonden tussen de crème de la crème van de internationale modewereld en hoorden er helemaal bij. We waren nog geen 10 seconden binnen of ik begon te gillen: Lies! Dat is Anna. Oh my god! Anna Wintour zit daar!’ Haar strenge blonde boblijn verraadde al van veraf dat mijn grote held op de eerste rij zat. De machtigste modevrouw ter wereld. Ik kon wel janken!

We schoten tussen de andere fotografen door een aantal foto’s en speurden vervolgens de rest van de front-row af opzoek naar meer bekende gezichten. We leken wel een stel celebrity-hunters. Onze tactiek? Speuren naar grote, kale mannen (de bodyguards van de sterren) of afgaan op alle felle flitslampen van de fotografen. Al snel vonden we Carine Roitfeld, de hoofdredactrice van de Franse Vogue, Mario Testino (topfotograaf! Hij wilde later ook nog met ons op de foto, de schat), ontwerper Matthew Williamson en de grote ster uit de film Slumdog Millionaire: Freida Pinto.

anna

Anna Wintour wil niet zonder bril op de foto...

carine

Carine Roitfeld lacht wel, maar is aan haar wallen te zien erg moe!

frieda

Freida Pinto op haar mooist!

Maar er was meer….Zo stond opeens Mary-Kate Olsen voor onze neus. Klik, klik, klik deed ons fototoestel waarvan de batterij angstvallig knipperde. Vervolgens nam Emma Watson, Harry Potter actrice en sinds kort het gezicht van Burberry, front-row plaats naast Gwyneth Paltrow en Liv Tyler Onze avond kon nu al niet meer stuk.

mary kate

De kleine Mary-Kate wordt beschermt door haar agente en bodyguard

front row

Emma, Gwyneth en Mario front-row

Vlak voordat de show begon namen we plaats op rij 4 ( jaaa, een zitplaats bij Burberry!) Pal achter Emma en Gwyneth en recht tegenover Anna en Carine. Veel van de show heb ik niet gezien. Ik heb alleen ademloos zitten staren naar Anna, mijn grote heldin!

Na de show, die in het teken stond van pof- en knoopwerk, draperieën, pasteltinten en ingesnoerde tailles, verplaatste de voltallige modecrew zich naar het hoofdkantoor van Burberry. In dit gigantische gebouw vond de afterparty plaats en ook wij waren uitgenodigd.

Topmodel Agyness Deyn en it-girl Alexa Chung stonden achter de draaitafel plaatjes te mixen, Victoria Beckham kwam ook gezellig een drankje drinken (welgeteld 25 minuten) en Emma Watson stond pal naast ons haar dansmoves te showen. Vooral reporter Elisah, groooooot Harry Potter fan, ging uit haar dak! Emma wilde zelfs wel even met haar op de foto. Missie geslaagd!

vicky

Victoria Beckam snapshot! Raraa wat heeft ze allemaal aan aar gezicht laten doen?!

aggy

Aggy en Alexa vormen een mooi dj-duo!

Naast sterren, werden er ook veel hapjes, cocktails en champagne geserveerd. Mix dit met de lekkere beats van Aggy en Alexa én een privé optreden van de bekende Engelse band The Kooks en je avond kan niet meer stuk…. Geloof ons! (Marieke)

Deel dit artikel
Back to top