Fashion

FS interview Daisy van Belzen (HNTM)

Zo zit je maandagavond naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Holland’s Next Top Model te kijken, zo loopt hier op dinsdagochtend de second runner-up van het eerste seizoen HNTM binnen… Daisy van Belzen, de Aziatische schone, haalde de finale van vorig seizoen maar zag de hoofdprijs aan haar neus voorbij gaan. Van de winnares Sanne weten we dat ze ook Ford Models’ Super Model of the Year is geworden en runner-up Sylvia kwam laatst in het nieuws met een eigen single. Maar waar houdt Daisy zich onder andere mee bezig? En hoe kijkt de 22-jarige terug op HNTM?

Daisy van BelzenWaar heb je je de laatste tijd mee bezig gehouden?

“Ik heb de afgelopen maand mijn studie Film-, tv- en theaterwetenschappen aan de universiteit Utrecht afgerond. Ik deed de richting theaterwetenschappen en zat na het programma te twijfelen of ik wel/niet ging stoppen met mijn opleiding… Na een gesprek met mijn studieadviseur besloot ik het toch eerst af te maken, ik hoefde ook nog maar 2 vakken! Nu ik klaar ben, wil ik proberen fulltime model te zijn. Verder ben ik ook bezig met een theaterproject en doe ik castings voor films. Ik wil het liefst acteren/presenteren, tv en/of film is echt mijn passie. Ik vind het heel leuk om het te proberen als model maar ik blijf bezig met theater en workshops. Hopelijk kom ik binnenkort door een casting van een film!”

En hoe loopt het qua modellenjobs?

 

“Ik heb de laatste tijd shows gelopen voor onder andere Wrangler, Gstar, Mart Visser en Monique Collignon, waardoor ik op de AIFW en Miljonair Fair stond. Mijn laatste shoot was voor Cora Kemperman en ik heb een aantal dingetjes voor Glamour gedaan. Sommige mensen denken misschien dat ik meer opdrachten krijg omdat ik bekend ben door het programma maar dat is echt niet zo hoor. Ik moet net als andere modellen gewoon gekozen worden bij castings.”

 

Hoe kijk je nu terug op Holland’s Next Top Model?

 

“Met heel veel plezier. Ik heb er echt van genoten en ik zou het zo weer doen. Het programma heeft me veel gegeven, ik doe nu dingen die ik anders nooit zou doen en kom ook op plekken waar ik anders nooit zou komen…”

 

Heb je nog veel contact met de andere deelneemsters? En hoe was het contact met je mede-finalisten Sanne en Sylvia?

 

“Ja, ik heb nog veel contact met Anna Marie. Zij komt binnenkort ook in dezelfde stad wonen, dus dat wordt extra gezellig. Verder spreek ik Ovo ook nog wel eens. In de finale zag ik Sanne en Sylvia echt als mijn collega’s, we hadden goed contact op de werkvloer. Maar we  zijn niet vriendinnen geworden ofzo, ik nodig ze niet snel uit voor een kopje thee. Hoeft toch ook niet?!”

 

Daisy van BelzenDaisy van Belzen

Wat vond je het leukst en wat het minst leuk?

 

“Stiekem vond ik de acteerworkshop van Hugo Metsers het leukst. Hij heeft een academie voor tv- en filmacteurs, misschien wil ik daar nog lessen gaan volgen. Daarnaast vond ik de trip naar New York natuurlijk te gek. De shoots daar waren bijvoorbeeld echt beter, het was super om met zulke goede fotografen te werken. Het minst leuk vond ik de opdracht ‘strip tot je string’ bij een van de laatste eliminatierondes. Uiteindelijk moest je een door Yfke ontworpen sjaal dragen, waarbij je creatief moest zijn met hoe je het droeg. Maar toen ik de naam van de opdracht hoorde, schrok ik me rot. Ik wilde daar echt niet strippen! Het was toen ook een combinatie van moeheid en spanning, ik voelde me toen heel kwetsbaar.”

 

Heb je naar de eerste aflevering van HNTM 2 gekeken? Wat vond je ervan?

 

“Wow, ik dacht meteen: dat huis is super mooi! Wij werden al verwend met ons huis et cetera maar nu is het nog mooier en luxer. En verder wordt het volgens mij wat professioneler aangepakt. Bij sommige meisjes vroeg ik me af waarom ze werden uitgekozen en bij andere dacht ik weer: waarom sturen ze die weer naar huis? Het was ook grappig om af en toe mensen van achter de schermen in beeld te zien, die ken ik nog allemaal van HNTM 1.”

 

En wie heeft je speciale aandacht?

 

“Ik vind Christa wel leuk, maar dat is omdat ik denk dat ze weer voor een blond meisje gaan. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Ik denk dat ik in het huis goed met Maan op zou kunnen schieten, die is lekker nuchter. Verder ben ik benieuwd hoe de tweeling het gaat doen, hoe ze van elkaar gaan verschillen, et cetera. Ik ga het in ieder geval zeker volgen!”

Daisy tijdens finaleshow Holland's Next Top ModelHoe zie je zelf het verschil tussen de Nederlandse en Amerikaanse versie van Next Top Model?

 

“Je ziet gewoon heel duidelijk dat er in de VS veel meer geld voor wordt uitgetrokken.  Dat moet daar ook wel, er zijn zoveel van dat soort programma’s op de Amerikaanse tv. In de VS móet het wel groots en extreem. Hier in Nederland wordt er minder geïnvesteerd in geluid en techniek, dat hoor en zie je ook. Doordat er hier minder budget is, snap ik ook wel dat het soms wat knulliger over kan komen.”

 

Wat staat er nu hoog op je verlanglijstje?

 

“Qua modellenklussen wil ik heel graag naar het buitenland. Ik ben benieuwd in welke markt ik goed lig. En ik zou dus, zoals ik al eerder zei, erg graag in een film spelen.”

 

En hoe ziet je agenda er voor de komende tijd uit?

 

“Vanmiddag heb ik in Rotterdam een casting voor een modellenbureau in Parijs en New York, Ford Models, en volgende week heb ik een haarshow voor Sebastian.”

Je merkt het al: ook Daisy zit absoluut niet stil. Een model met een passie voor theater en film en dan vertelde ze nog tussen neus en lippen dat tekstschrijven ook haar ding is… She has the looks and the brains. Wedden dat we haar nog vaak tegen gaan komen! (Virginie)

Beeld: Pablo Delfos & Ron Eskens (finalefoto)

Deel dit artikel
Back to top