Fashion

Meet your scarf

Alsof de lage, winterse temperaturen nog niet genoeg zijn, worden we dit seizoen ook nog eens gepest met een snijdend koude wind. Zo’n scherpe en gemene bries langs je hals en nek, die je kippenvel over je hele lichaam bezorgd. Brrr… lang leve de scarfs! Elsien Gringhuis ontwierp de ‘Meet your scarf’ sjaal, een design sjaal van 100% Fairtrade katoen.

Meet the scarf

Fairtrade

‘Meet your scarf’ is een project van de Nederlandse ontwerpster Elsien Gringhuis in samenwerking met Charlie + Mary. De sjaal is zogenaamd True Fashion, oftwel goed voor iedereen. Het doel is om de ethical fashion movement in Nederland een boost te geven. ‘Meet your scarf’ wordt ondersteund door Max Havelaar, de Fair Wear Foundation en de Schone Kleren Campagne: drie organisaties die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Op de website vind je nog veel meer background informatie en video’s over deze sjaal.

Meet the scarf

Design sjaal

De ‘Meet your scarf’ sjaal is een extra lange design sjaal, gemaakt van 100% biologisch en Fairtrade gecertificeerd katoen. De kleuren zijn pepper green en saxony blue: mooie, heldere kleuren om de donkere wintergarderobe mee op te vrolijken. De sjaal kost maar € 29,95 en je kunt hem bestellen op Charlie + Mary.

Meet the scarf

Sjaals zijn onmisbaar in de winter. We zijn helemaal geïnspireerd door deze scarf en zetten daarom nog een aantal kleurrijke en warme exemplaren voor je op een rij:

Asos sjaal Asos sjaal

Links: Pieces knitted scarf, €28,70, via Asos.

Rechts: Colorblock scarf, € 58,70, via Asos.

Asos sjaal Asos sjaal

Links: Pieces graphic scarf, €23,48, via Asos.

Rechts: Mix knit scarf, € 65, 22, via Asos.

Heb jij ook een sjaalverslaving in de winter of één favoriet?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top