Fashion

Made by me: Missoni sneakers

Ok, we weten dat er de laatste tijd al verschillende sneaker do it yourselves voorbij zijn gekomen... Maar deze vonden we zó leuk voor deze zomer dat we het niet konden laten hem gelijk met jullie te delen. Deze DIY is super simpel; het enige wat je nodig hebt is wat geduld! Komt goed toch?

Je benodigdheden voor deze Missoni look a like sneakers;

- Een paar witte, katoenen sneakers
- Een stevige kartonnen map of een ander stevig papier
- Potlood
- Schaar

- Textielstiften in verschillende kleuren

Stap 1:
Verzamel al je benodigdheden.

MissoniDIY

Stap 2:
Maak met behulp van de liniaal een rechte lijn aan de rand van het mapje of het stevige papier.

MissoniDIY

Stap 3:
Teken een tweede lijn een centimeter af van de eerste. Gebruik de liniaal om maatstreepjes maken met ongeveer 0,5 cm intervallen op beide lijnen.

MissoniDIY

Stap 4:
Maak vervolgens een zig-zag patroon in de twee evenwijdige lijnen door het aansluiten van alle andere maatstreepjes. Begin bijvoorbeeld bij de linker bovenhoek van de onderste lijn, en maak verbinding met het tweede maatstreepje op de bovenste lijn. Trek de tweede maatstreep op de bovenste regel weer naar de derde maatstreep op de onderste lijn, en ga zo verder.

MissoniDIY

Stap 5:
Nu je alle driehoeken hebt gemaakt, snijd of knip je de onderste rij af. Nu moet je iets overhebben wat lijkt op een rij tanden aan de onderkant van de map.

MissoniDIY

Stap 6:
Pak nu de schoenen en verwijder de veters. Je kunt ze altijd nog versieren of er een ander paar in doen als je wilt, maar zo voorkom je dat je ze per ongeluk meestift.

MissoniDIY

Stap 7:
Plaats het sjabloon op de teen van de sneaker. Je werkt van de voorkant naar de achterkant van de schoen. Je kunt beginnen waar je maar wilt, maar hier is gekozen om de punt van een driehoek in het midden van de schoen te houden. Wel zo makkelijk!

MissoniDIY

Stap 8:
Zet het sjabloon op een andere rij driehoeken, om ervoor te zorgen dat alle punten min of meer overeenkomen met de vorige rijen. Varieer vooral met de afstand tussen de rijen om een​echte Missoni look te krijgen.

Tip: Zorg ervoor dat je potlood markeringen licht zijn, zodat je ze niet door de stift heen ziet straks!

MissoniDIY

Stap 9:
Ok, nu is het tijd voor het leuke deel! Pak je textielstiften en begin met het inkleuren van de rijen en zorg ervoor dat elke rij een andere kleur krijgt. De kleuren hoeven niet gelijkmatig of in een patroon (maar ga er voor als je wilt!)

MissoniDIY

Stap 10: Vergeet niet om de binnenrand van de sneaker te kleuren! Ook andere hoekjes kun je per ongeluk hebben overgeslagen. Even goed kijken dus!

MissoniDIY

Stap 11:
Nu is het tijd om de tong van de sneaker te kleuren. Dit deel kan een beetje onhandig zijn, want het is moeilijk om een goede hoek te vinden. Gelukkig zie je vaak toch niet veel van de tong, zo nauwkeurig hoeft het gelukkig dus niet!

MissoniDIY

Et voila! Je Missoni sneakers zijn af. Ga jij je aan deze Made by Me wagen of is het je toch iets te veel werk?

(Door: Zoë)

(Bron: refinery29)

Deel dit artikel
Back to top