Fashion

Hip of Horror: slaven armband

Tijdens een struintocht over het internet kwamen we de term 'slaven armband' tegen, een schokkende term voor een mooi sieraad die blijkbaar voor niet veel mensen als onaangenaam wordt ervaren. De term is tenslotte al jaren around. Toch stond tout modeland op haar achterste benen toen Vogue Italia de term 'slaven oorbellen' gebruikte. Tijd voor een nieuwe naam voor de  'slaven armband' of vind je de term niet zo ongepast?

armband

Slaven armband

De slaven armband in het Nederlands is een onbuigzame armband die over de pols geschoven kan worden. Een 'slave bracelet' in het Engels is een soort handversiering of buikdanseres armband. Die met een ketting van de arm naar de hand gaat. Anyhow gaat het hier dus om een relatie met slaven en om dat nou te koppelen aan een fashion item lijkt ons niet zo geschikt.  

slave

Slave bracelet

Vorig jaar zomer gebruikte Vogue Italia de term slaven oorbellen in een shopping artikel. De modewereld was woedend en liet merken dat die term echt niet kon. Uiteindelijk verwijderde Vogue Italia het artikel van de site en werden de slave earrings veranderd in ethnic earrings. Slaven armbanden lijkt ons in hetzelfde ongepaste schuitje te zitten, maar toch is deze naam min of meer geaccepteerd.

oorbel

'Slaven oorbellen' uit Vogue Italia

Dus sieraden fans en sieraden makers? Wat zeggen jullie zijn we aan het overdrijven of moeten we eens een andere naam geven aan dit sieraad, één die een stuk minder aanstootgevend is?

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top