Fashion

Smells like Teen Spirit

Kurt Cobain draait zich hoogstwaarschijnlijk om in zijn graf als hij zou weten dat wij zijn grungy stijl als inspiratiebron gebruiken. Maar dit seizoen zien we de new grunge movement toch echt bij verschillende designers. Het grunge van dit seizoen heeft wel een nieuw jasje met een opvallende printje.

kurt

Wijlen Kurt Cobain

Pretty in flanel

De stroming die door garage rockbandjes als Nirvana en Garbage vorm is gegeven zagen wij op de fall/winter 2011 catwalks alleen dan wat meer pretty dan punk. Flanellen shirts, gescheurde spijkerbroeken en kanten jurkjes gecombineerd met legerkistjes is wat bij ons te binnen schiet als we denken aan grunge. Maar de nieuwe grunge look is meer verfijnd dan dat. Laat je inner Courtney Love lekker de vrije loop en draag onder jouw flanelletje een ultra-vrouwelijk jurkje, opvallende panty's en stoere laarzen.

teen

Finding Nirvana editorial uit Teen Vogue

marykate alice grunge

Mary-Kate Olsen en Alice Delall hebben de grunge look al langer onder de knie

Rocken

Isabel Marant, Thakoon, Rag & Bone en gingen voor de moderne versie van jaren '90 grunge in hun collecties. De nieuwe ontwerpen hadden gelukkig nog wel herkenbare grunge items zoals flanel, ruitjes en strepen. Draag een boyfriend jeans die niet te baggy is, een flanellen blouse in een knoop erboven en daarover een overized varsity jack. Geef er een vrouwelijke touch aan door een mooie simpele choker erbij te dragen. Loafers, hiking boots of motorlaarzen erbij en je bent klaar om te rocken deze winter.

grunge

Isabel Marant, Thakoon en Rag & Bone fall/winter 2011

flanel asos alexa

Links: Surface To Air Check Flannel Workers Dress €185,89

Rechts: ASOS ALEXA Chunky Lace Up Leather Ankle Boot € 76,92

Gaan jullie deze winter voor de grunge look?

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top