Fashion

Cut out items van top tot teen

Heb je wat behoefte aan wat extra luchtigheid in je garderobe? Ga dan voor een cut out item, die we in vele vormen in de hipste straten en op de hotste catwalks voorbij zien komen. Wij zetten onze favoriete inspiratie looks voor je op een rij!

Blouse met cut out shoulders
Laten we meteen maar beginnen met het meest opvallende cut out item uit het rijtje: de blouse met ontblote schouders. We spotten 'm zowel in denim stof (Hanneli's blouse ontekende een ware hype in de blogosphere) en kekke printjes als klassiek in helder wit. Show die schouders!

cut outs artikel shoulder collage

Uit de clip 'Never Will Be Mine' van Rye Rye, Hanneli Mustaparta, Just Another Fashion Blog en look uit de s/s 2011 show van Yiorgos Eleftheriades.

De cut out sweater en trui

Voor een frissere zomerdag of een gezellige zomeravond zijn er de cut out sweater en trui. Als je net als wij fan bent van dit cut out item, kun je 'm gewoon zo in de winkel kopen. Maar gezien het hoge DIY-gehalte ervan, kun je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met de schaar (let daarbij wel dat een sweater hier het meest geschikt voor is).

cut out artikel sweaters collage

Taylor Tomasi-Hill via FRM, Solange Knowles via Jones Mag, Streetpeeper pic met Alexander Wang trui en Cocorosa.

Cut out schoeisel

In de zomer hebben je voeten net als de rest van je lichaam behoefte aan luchtigheid. Maar dag in dag uit op teenslippers lopen is natuurlijk ook geen optie. Ga dus voor pumps of boots die flink open zijn gewerkt. Deze vorm van footwear is ieder jaar weer populair, dus ook dit seizoen is het veel te zien op zowel grote fashion blogs als in de spring/summer shows.

cut outs artikel shoes collage

Alaia boots via Jak & Jil, Karla's Closet, rode pumps uit de s/s 2011 collectie van L'Wren Scott en de Balenciaga boots van Fashiontoast.

Cut out blazers en jassen

Deze vorm van outerwear kom je regelmatig tegen op de hipste streetstyle blogs. Omdat je er toch nog een jurk/trui/top onder draagt, hoef je niet bang te zijn voor een té onthullende look.

cut outs artikel jassen

Streetpeeper, Fashionising pictures, Stockholm Streetstyle en een look uit de s/s 2011 show van Max Mara.

De cut out dress
Naast de opengewerkte schoenen is de jurk het meest gedragen cut out item op de rode loper. Ook op de spring/summer 2011 catwalks spotten we veel peek-a-boo jurkjes. Met openingen bij de hals, rug of zelfs het middenrif zijn deze jurken goede alternatieven voor het wat standaard decolleté bij de boezem.

cut outs artikel dresses collage

Actrice Olivia Wilde in Kimberly Ovitz f/w 2009, gouden Gucci s/s 2011 look, Alice McCall jurkje en look uit de Miu Miu s/s 2011 collectie met cut out dress, schoenen én tas.

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top