Fashion

10x pluspunten van Naomi Campbell

Naomi Campbell staat de laatste tijd weer om minder leuke redenen in de publiciteit. Geen rondvliegende mobieltjes of bloeddiamanten deze keer, maar een -volgens Naomi- racistische reclame van een chocoladefabrikant. Het bedrijf heeft inmiddels sorry gezegd, maar dat vinden wij niet genoeg. Daarom deze week een top 10 met positieve feiten over het topmodel.

In de gewraakte Cadbury advertentie is een reep chocola te zien met daarnaast de tekst 'Move over Naomi, there's a new diva in town'. Beledigend en racistisch vond Naomi, vooral vanwege de vergelijking tussen een donker model en een chocoladereep. Het snoepbedrijf zag de bui al hangen en verontschuldigde zich snel. Maar daar houdt het niet op. Kort daarop verscheen namelijk de nieuwste Elle Canada cover onder onze neus, waarop 'Naomi... move over!' is te lezen. De titel slaat op een artikel over Canada's nieuwste potentiële topmodellen. Een beetje respectloos om meteen Naomi weg te willen schuiven, non? Omdat wij vinden dat een succesvol supermodel als Naomi wel wat meer positiviteit verdient, hebben we een top 10 opgesteld met things we like about Naomi!

10x naomi campbell collageII

Links: een val op de catwalk blijft een gênant momentje voor modellen. Maar Naomi's val tijdens een Vivienne Westwood show in 1993 (blame the shoes) betekent voor haar juist haar eerste moment of fame. Gelukkig kon ze er toen ook al om lachen.
Rechts: Als je met Michael Jackson hebt samen mogen werken, doe je iets goed. Naomi toont zich van haar verleidelijke kant in de clip 'In the Closet' van het popidool. Hun sexy dansjes samen zorgen ervoor dat de video verboden wordt in Zuid-Afrika.

10x naomi campbell collageI

Links: Naomi is er eentje van de primeurs. In augustus 1988 is ze het eerste donkere model dat op de cover van de Franse Vogue schittert. Een jaar later flikt ze hetzelfde kunstje bij de Amerikaanse modebijbel. Ook is ze het enige model dat ooit de cover van Time magazine heeft gehaald.
Rechts: Naomi krijgt flink wat credit van ons vanwege haar jaarlijkse Fashion for Relief show. Dit jaar haalde ze met haar fundraiser geld op voor de slachtoffers in Japan.

10x naomi campbell vanity fair september 2008 super six

In de jaren '90 vormen ze de 'Big Six': Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington, Linda Evangelista, Claudia Schiffer en Stephanie Seymour. Tegenwoordig zijn deze originele supermodellen nog steeds gorgeous en veelgevraagd bij de grootste modehuizen. Hier zie je ze alle zes in de Vanitiy Fair van september 2008, allemaal in kittig kant.

10x naomi campbell collageIII

Links: in 2010 ontvangt Naomi tijdens de Elle Style Awards de 'Outstanding Achievement' Award. Deze heeft ze te danken aan haar 25-jarige carrière in de mode-industrie en haar werk voor de 'White Ribbon Alliance'. Dit goede doel gaat de sterfte van jonge moeders tegen in de armste landen. In 2007 wordt Naomi al verkozen tot 'Best Model' tijdens hetzelfde event.
Rechts: wie had ooit gedacht dat Naomi zelfspot zou hebben? Voor haar gastrol in Ugly Betty gingen alle diva-remmen los en speelde ze een honkbalspeelster voor het Elle-team tegen Betty's Mode-team. Homerun!

10x naomi campbell lv campagne springsummer 2008

Editorials, covers en shows: designers strikken Naomi er maar al te graag voor. Want als Naomi jouw jurk/schoenen/tas draagt, gaat het zeker verkopen! Één van onze favorieten is deze happy Louis Vuitton campagne voor spring/summer 2008.

10x naomi campbell collageIV

Links: Naomi kan een lastige tante zijn, maar (bekende) vrienden heeft ze ondanks haar temperament genoeg. Zo is ze al jaren de BFF van Kate Moss. Er gaan zelfs geruchten dat Naomi bruidsmeisje zal zijn tijdens Kate's bruiloft.
Rechts: Naomi's ellenlange benen zijn net zo beroemd als haar walk. Tijdens de fall/winter 2011 show van Louis Vuitton liet ze iedereen nog eens zien hoe het moet.

Check voor nog meer fashionable lijstjes zeker ook deze edities van onze '10x' rubriek!

- 10x gender neutrale fashion

- 10x mode om op te eten

- 10x favoriete fashion twitteraars

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top