Fashion

Horrorshows & hoogtepunten Paris Fashion Week s/s 2011

Zoals we al eerder schreven: het modespektakel is weer voorbij. Nog één keer kijken we terug met de beste en slechtste shows. Dit keer uit Parijs. En dat was lastig kiezen, want het wemelde van de grote namen like Balenciaga, Dior, Lanvin en Chanel. Die laatste twee behoren wat mij betreft tot de hoogtepunten van de Paris fashion week.

Karl Lagerfeld mixte de klassiekers van Chanel met edgy leer, prachtige sieraden en grove sandalen. Een van de betere collecties sinds jaren!

chanel spring 2011
Chanel spring/summer 2011

En dan Lanvin! Ontwerper Elbaz mag dan wel vinden dat ''er niks cools is aan Lanvin'', ik vind zijn designs adembenemend! En wie niet. Ook de pers was zeer te spreken over de spring/summer 2011 collectie. Zoals altijd eigenlijk...

lanvin 2011
Lanvin spring/summer 2011

Wie ook lovende recenties kreeg was Sarah Burton voor Alexander McQueen. Quote uit de New York Times: ''she did an excellent job, and I thought the response in the room was enthusiastic.''. Ook Haider Ackermann zal gelukkig zijn. Hij kreeg een van de luidste applaus salvo's van de Paris fashion week voor zijn neo eveningwear. Zo terecht!

ackerman

Marc Jacobs kwam voor Louis Vuitton met een show vol felle kleuren in warme jaren '20 vibe. Prachtig hoe hij zoveel kleuren, prints en materialen toch tot een geheel wist te breien.

louis vuitton 2011 collection


Louis Vuitton spring/summer 2011


Wie mega teleurstelde was Balmain. Andere seizoenen zat ik nog likkebaardend achter mijn laptop bij het zien van zijn Michael Jackson glamrock jasjes. Maar nu was het net of ik zat te kijken naar een H&M show. De jasjes met applicaties, de gerafelde jeans: been there done that. Wie gaat daar nou 3000 euro voor neerleggen?

balmain show 2011 spring
Balmain spring/summer 2011

Van Rochas werd ik ook niet heel vrolijk. De pastelkleurige beddensprei, slechtzittende vintage baljurk en satijnen pyjama mogen wat mij betreft linea recta De Zak van Max in. Ugh!

rochas spring 2011
Rochas spring/summer 2011

Ook Gaultier maakte er een rare parade van! De stoffen, de vormen, de kledingcombinaties... Beetje een rommeltje, niet?

gaultier 2011

Jean Paul Gaultier spring/summer 2011

Zit jou favoriet erbij?

(Tekst: Fashiontwin Eveline)

Deel dit artikel
Back to top