Fashion

Topmodellen voor het goede doel

Harstikke leuk hoor, topmodel zijn, maar sommige pretty faces zien gelukkig in dat er méér is dan fashion alleen en zetten zich in voor het milieu of een ander goed doel. Zo lanceerde Lonneke Engel deze week haar nieuwe online magazine Organice Your Life, waarin een gezonde levensstijl centraal staat.

Twee jaar geleden stichtte Dutch beauty Lonneke haar bedrijf en website Organice Your Life ('organize', 'organic' en 'nice' in één) op, omdat ze gelooft in 'de kracht om goede veranderingen te maken in je leven, om iets voor anderen te betekenen en iets goeds te doen voor de wereld.' Na het succes van haar website begon ze een gelijknamig, online tijdschrift. In de eerste issue staan onder meer tips over vintage kleding en ecologisch verantwoorde fashion.

lonneke engel


Lonneke Engel op de cover van de eerste editie van haar online magazine.

Maar Lonneke is niet het enige succesvolle model van Hollandsche bodem dat zich om de rest van de wereld bekommert. Zo zet Doutzen Kroes zich als Dance4Life ambassadrice in voor de strijd tegen aids en heeft Yfke Sturm haar bekende koppie verbonden aan het Rode Kruis. Een goed hoofd én een goed hart dus!

De mensen van eco friendly slippermerk Ipanema zullen wel in hun handjes hebben geknepen toen Gisele Bündchen besloot met hen samen te werken. Maar deze samenwerking is niet het enige 'groene' aan de Braziliaanse schone: ze is United Nations Goodwill Ambassador en heeft een natuurlijke skincare lijn genaamd Sejaa. Andere toppers uit de modellenwereld die zich inzetten voor het milieu of andere mensen zijn onder anderen Lily Cole en Helena Christensen. Een positieve trend lijkt ons; hopelijk zullen er nog meer volgen!

gisele ipanema1 gisele ipanema2
Gisele showt in haar blote bips Ipanema slippers.

Check hieronder een filmpje waarin topmodellen aandacht vragen voor de opwarming van de aarde, naar aanleiding van de Global Day of Climate Action. Welke bekende modellengezichten spot jij?

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top