Fashion

Birkin bag van $100,000 in vuur en vlam

Een Birkin bag is de droom van bijna elke fashionlover - maar helaas voor velen een onbetaalbare droom. En mocht je een van de lucky ones zijn die toch een Birkin in z'n bezit heeft, dan is het waarschijnlijk een van je dierbaarste items. Hoe anders is dat voor Francesca Eastwood, die we spotten in een editorial waar ze een crocodile Birkin bag in de fik steekt en met een kettingzaag bewerkt ...

De achtienjarige Francesca is de dochter van Clint Eastwood en date momenteel met de dertigjarige celebrity fotograaf/provocateur Tyler Shields. Tyler ken je misschien nog wel als de fotograaf die Mischa Barton met steak fotografeerde en die een bloederige serie maakte met Lindsay Lohan.

tylershieldsmischabarton

Over de editorial die Tyler met zijn liefje Francesca maakte heeft hij het volgende te zeggen: "This is the red $100,000 Crocodile Birkin VS the red $200 chainsaw and 4 dollars of gasoline! Destruction is a beautiful version of freedom..."

tylershieldsbirkinbag

tylershieldsbirkinbag

tylershieldsbirkinbag

Het enige probleem? Het publiek weet de foto's - zacht gezegd - niet te waarderen. Ze zien Francesca als een verwend kreng dat geen besef heeft van (de waarde van) geld, en geven kritiek op dat ze veel betere dingen zou kunnen doen met $100,000. De achtienjarige heeft zelfs doodsbedreigingen ontvangen, vooral omdat ze zegt het te doen 'in de naam van kunst'. Al heeft ze wel toegegeven dat ze is geschrokken van de vele ophef die er over de foto's zijn ontstaan.

tylershieldsbirkinbag

Het is overigens niet de eerste keer dat het duo in opspraak komt, want in januari zette het stel al een paar Louboutins in de fik. Maar ach, die waren toch maar 'slechts' $10,000.

Wat vinden jullie: mag alles in de naam van kunst of gaat dit gewoon veel te ver?

(Bron: Tylershields.com, Grazia Daily)

Deel dit artikel
Back to top