Fashion

Obsessed with my: Hermès Birkin bag

In 'Obsessed with my' laten we iedere week een fashionlover zien die een speciale band heeft met een can’t live without rode Chanel lippenstift, gebreide kabeltrui van oma, die rib-uit-je-lijf designerbag of dat ene festival shirt waar je een flink aantal plezierige uurtjes in hebt staan springen. Deze week Annemei Kalden, eigenaresse van vintage tassenwebshop bag2thefuture en haar Hermès Birkin Bag.

"Ik ben Annemei, bijna 24 jaar en ik ben kunstzinnig therapeut én eigenaresse van webshop bag2thefuture. In mijn vrije tijd houd ik van fotograferen en ik ben natuurlijk een echte tassen lover. Ik heb namelijk al een aantal jaar een uit de hand gelopen hobby; vintage tasjes. En dan voornamelijk het scoren en uiteindelijk verkopen van vintage tasjes die ik in Frankrijk vind. Dat houdt in dat ik, samen met mijn moeder, zoveel mogelijk markten afstruin op zoek naar de leukste tassen. We komen voornamelijk in boerendorpen waar de mensen hun schuur of garage openstellen en vanuit daar hun spullen verkopen. In het begin keek ik vooral voor mijzelf, totdat ik veel positieve reacties kreeg over mijn tassen. Ik besloot dan ook om de tassen te gaan verkopen en dit bleek een succes!"
 
annemei kalden hermes birkin bag bag to the future antieke tassen vintage tas winkel online shoppen frankrijk brocante

Lievelingsitem
"Daarom is het denk ik ook wel logisch dat mijn lievelingsitem een tas is. En niet zomaar één...
Deze prachtige tas vond ik net als al mijn andere tassen tussen de huishoudelijke 'troep' in Frankrijk. Ik zag meteen dat het een erg mooie tas was, maar ik had nooit durven dromen dat het een echte designertas zou zijn. Ik kwam er namelijk achter dat de tas die ik letterlijk voor een paar euro had gekocht een echte Hermès Birkin Bag is! Om hier achter te komen, ging natuurlijk een heel avontuur aan vooraf, namelijk een dagje Amsterdam naar de Hermès winkel in de PC en uiteindelijk een dagje Parijs naar de Hermès winkel daar, om te checken of het écht een echte Hermès was. Toen ik hoorde dat dat het geval was, begrijp je vast wel dat ik helemaal uit mijn dak ging! Uiteraard pas toen ik de winkel uit was, want je moet wel een béétje normaal doen als je in de Hermès winkel in Parijs staat. Ik vind de tas echt prachtig, altijd al gevonden. Het is een klassiek model dat je eigenlijk overal wel bij kunt dragen. De tas maakt een outfit echt af en is eigenlijk onmisbaar." 


Stijl
"Ik houd zelf niet van al te veel poespas, maar vooral van een simpele outfit met een bepaalde eyecatcher. Dat kan een kledingstuk met een drukke print zijn, maar ook een mooi accessoire. Ook ligt het heel erg aan mijn stemming op dat moment. De ene dag ga ik voor zwart, stoer en studs en de volgende dag kan ik in een schattig kanten jurkje rondlopen." 
 
annemei kalden hermes birkin bag bag to the future antieke tassen vintage tas winkel online shoppen frankrijk brocante

Mode
"Ik vind het inspirerend en fascinerend om de laatste trends te volgen. Het betekent niet altijd dat ik mij ook kleed volgens de laatste mode, ik vind het vooral heel belangrijk om mezelf goed te voelen in wat ik draag en ik kies dan ook vooral dingen die bij mij passen. Ik vind het mooi om te zien als mensen net een stapje verder durven te gaan, mensen die laten zien dat ze er mogen zijn en dat ze zichzelf durven te zijn. Dat vind ik ook het mooie van mode, je kunt jezelf ermee uitdrukken en je kunt zelf bepalen hoe je over wilt komen."

annemei kalden hermes birkin bag bag to the future antieke tassen vintage tas winkel online shoppen frankrijk brocante

Wil jij ook met een bijzonder mode-item in onze rubriek? Mail ons dan jouw verhaal inclusief enkele foto's naar info@fashionscene.nl. Waarom is je liefde voor jouw item zo groot en hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Wie weet schitter jij binnenkort met je modeliefde in 'Obsessed with my'!
Deel dit artikel
Back to top