Fashion

André Leon Talley krijgt eigen museum

Ons lievelingskarakter uit de modewereld, André Leon Talley kan aan zijn al niet geringe CV een eigen galerie in een museum toevoegen. De Andre Leon Talley Gallery is onderdeel van het Savannah College of Art and Design waar hij al een tijd zijn steun aan geeft.  En als het aan André ligt krijgt het museum ook een geparfumeerd ventilatie systeem. Love it!

André Leon Talley, voormalig editor-at-large van Vogue US, America's Next Top Model jurylid waarin hij het woord dreckitude tot leven heeft geroepen, bekend om zijn opvallende kledingkeuze als een larger than life Louis Vuitton cape en nu dus ook een eigen museum vleugel. André is al langer bezig om het museum te helpen een vaste collectie tot stand te brengen. 

ANDRE

De eerste Talley tentoonstelling zal bestaan uit de zwarte Oscar de la Renta jurk die Penelope Cruz droeg bij het Costume Institute Gala, een met pailletten overgoten jurk van Diane von Furstenberg, een Prada jas uit de fall 2007 collectie met plastic franjes en veren, een jurk uit de eerste womenswear collectie van Tom Ford en de blauw satijnen Manolo Blahniks uit de Sex and the City film. 'Wat ik alleen nog even moet regelen is een parfum die door het ventilatie systeem wordt gesprenkeld', aldus André Leon Talley. Het parfum naar keuze wordt Oscar de la Renta’s Live in Love of Diane von Furstenberg’s Diane. Waarschijnlijk krijgt André ook nog zijn zin want Paula Wallace, oprichtster van het museum vind het parfum idee fantastisch.

penelope manolo satc

Naast de museum galerie is André ook bestempeld als karakter in een nieuw kinderboek. Kelly Florio Kasouf, dochter van voormalig Condé Nast CEO heeft een kinderboek gepubliceerd waar een klein meisje genaamd Sophie stiekem rondwaalt in de grote uitgeverij van haar vader. Een karakter wat langskomt draagt een enorme Louis Vuitton cape, wij herkennen Talley onmiddellijk. Het boek van Kasouf, die al op 10 jarige leeftijd met Anna Wintour aan het lucnen was, heet  The Super Adventures of Sophie and the City.

sophie boek

The Super Adventures of Sophie and the City.

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top