Fashion

Diane von Furstenberg herstelt fout NYFW

Er staat weer een editie van de New York Fashion Week voor de deur. En dat betekent nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ook voor ontwerpster Diane von Furstenberg, die na het showen van haar fall/winter 2011 collectie vooral in de media kwam door een te jong model (15) op de catwalk.

CDFA

Het lopen van grote shows tijdens de Fashion Week, kan voor beginnende modellen de doorbraak betekenen. Daar hebben sommige meiden alles voor over. Daarom is er het Council of Fashion Designers of America (CFDA) om een gezonde levensstijl onder modellen te bevorderen.

Diane von Furstenberg

Diane von Furstenberg

Als voorzitter van het CFDA staat Diane von Furstenberg helemaal achter de regels die verbieden om meiden met een eetstoornis en modellen jonger dan zestien jaar, de plankieren op te sturen tijdens de New York Fashion Week. Toch glipte Hailey Clauson vorig seizoen door de castingprocedure van Diane von Furstenberg. In een wijdvallend gewaad uit de fall/winter 2011 sierde de 15-jarige de catwalk van de Amerikaanse ontwerpster. Dat zorgde voor een overkill aan negatieve media aandacht voor Diane von Furstenberg en wierp een schaduw op waar het allemaal om te doen was: haar kleding.

Hailey Causon show Diane von Fustenberg New York Fashion Week

Mode(voor)beeld

Diane von Furstenberg neemt het zekere voor het onzekere tijdens de aankomende editie van de New York Fashion Week die op 8 september van start zal gaan. Dit doet ze met een officiële brief waarin ze aangeeft dat grote modellenbureaus waaronder Next, Ford en Wilhelmina op de regels van het CFDA zullen toezien om weer een misstap te voorkomen. De bief wordt afgesloten met: "We hebben de kracht om het leven van vrouwen te beïnvloeden. Samen kunnen we de wereld laten zien dat we staan voor schoonheid in de vorm van diversiteit en een goede gezondheid."

Benieuwd naar de brief in zijn geheel, ga naar de Fashionscene Facebook pagina!

Denken jullie dat deze regels van Diane von Furstenberg en het CFDA een positieve invloed hebben op het modebeeld?

(Door: Evelien)

Deel dit artikel
Back to top