Fashion

John Galliano ontslaat Joodse advocaat

Na John Galliano's ontslag bij Dior en zijn eigen merk John Galliano, vond John het tijd om zelf de touwtjes in handen te nemen. Maar of dit zijn reputatie goed zal doen is nog maar de vraag. Na zijn antisemitische uitspraken heeft de Franse designer nu namelijk zijn Joodse advocaat ontslagen.

Waarom John Galliano zijn Joodse advocaat Stephane Zerbib heeft onslagen is (nog) niet officieel bekend gemaakt. Het gerucht gaat dat Stephane de administratie niet goed genoeg deed, maar dit lijkt haast een smoes. John deed afgelopen februari nogal racistische uitspraken tegen twee Joodse vrouwen. Misschien heeft dit meer te maken met het ontslag van de advocaat?

john

De uitspraken van John hadden eerder al een flinke impact op Natalie Portman, het huidige gezicht van Miss Dior Chérie. Na Galliano's antisemitische uitlatingen liet de Joodse actrice weten diep geschokt en verafschuwd te zijn. "Als een persoon die trots is om Joods te zijn, wil ik op geen enkele manier met de heer Galliano worden geaccossieerd", aldus Natalie. De actrice zou met de Oscar uitreikingen in Dior verschijnen, maar koos vanwege al deze commotie toch voor een jurk van het Amerikaanse modemerk Rodarte. We hebben haar tot op de dag van vandaag ook niet meer gespot in een Galliano of Dior creatie.

Ashley Olsen trok zich niks aan van de ophef over John Galliano en verscheen op de rode loper van het Met Gala gewoon in een vintage Christian Dior dress.

ashley

Wat denk jij? Heeft John zijn advocaat ontslagen omdat hij de administratie niet goed deed of zal zijn geloof er toch mee te maken hebben?

(Tekst: Yanis)

Deel dit artikel
Back to top