Fashion

Preview McQueen tentoonstelling in New York

Sarah Burton is goed bezig als opvolger van wijlen Alexander McQueen; de modepers - inclusief Fashionscene - is lyrisch over haar collecties. Dat betekent natuurlijk niet dat McQueen himself vergeten wordt. Vanaf 4 mei is in New York de tentoonstelling 'Savage Beauty' te bezoeken, met de prachtigste creaties van McQueen's hand. Wij hebben een preview!

De veel te jong gestorven Alexander McQueen heeft in zijn twee decennia durende carrière ware pareltjes op de catwalk afgeleverd. Het zal lastig kiezen zijn geweest, maar het Metropolitan Museum of Art's Costume Institute heeft het toch voor elkaar gekregen daaruit een selectie te maken voor een overzichtstentoonstelling. De expo heeft de toepasselijke titel 'Savage Beauty' meegekregen, wat iets als 'woeste schoonheid' betekent.

De tentoonstelling wordt op 2 mei met het jaarlijkse Met Ball geopend, en twee dagen later is de expo open voor publiek. Dankzij beelden uit de bijbehorende catalogus, kunnen we je alvast vertellen dat het voor de McQueen fan ab-so-luut een retourtje New York waard is. De bombastische, theatrale looks zijn om bij weg te zwijmelen. En als je dan toch in New York bent, kun je meteen proberen bij het Met Ball naar binnen te sneaken...

Preview McQueen tentoonstelling in New York collageI

Preview McQueen tentoonstelling in New YorkII

Mocht een vlucht naar New York er voor jou niet inzitten, dan raden we je aan om in ieder geval de 'Savage Beauty' catalogus in handen te krijgen. Hierin vind je iedere creatie uit de expo, van items uit McQueen's afstudeercollectie tot jurken uit zijn allerlaatste show. Ook staat er het interview in dat modejournalist Tim Blanks had met opvolger Sarah Burton. Hierin onthult ze onder meer dat de schoenen altijd van groot belang waren voor Alexander, omdat die 'de look verankerden'.

Preview McQueen tentoonstelling in New York collageIV

Preview McQueen tentoonstelling in New YorkcollageIII

De tentoonstelling is van 4 mei tot en met 31 juli 2011 in New York te bezoeken. Ben jij erbij?

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top