Fashion

Transseksueel model Lea T te gast bij Oprah

Na haar eerste cover voor Lurve magazine is er opnieuw groot nieuws voor transgender model Lea T. Ze is namelijk te gast bij dé meest invloedrijke talkshow host ter wereld, Oprah! De uitzending met deze rising star zal in februari op de Amerikaanse televisie worden uitgezonden.

lea t lurve cover lea t lurve shoot1

Best friend en muze van Givenchy's Riccardo Tisci zijn, een (naakt!)shoot in de Franse Vogue scoren, op de catwalk paraderen voor de hotste designers en schitteren op cover van het hippe fashion magazine Lurve. We kennen modellen die het gedurende hun hele carrière minder ver schopten dan it-model Lea T, die eigenlijk pas net begonnen is.

Levende televisielegende Oprah neemt volgend jaar afscheid van haar talkshow en in haar laatste seizoen vond ze gelukkig nog een plekje voor Lea T. De van oorsprong Braziliaanse schone heeft dan ook een bijzonder verhaal te vertellen. Lea T, geboren als Leandro Cerezo, voelde altijd al dat ze 'anders' was. Maar na een lastige jeugd was het pas totdat ze close friend Riccardo Tisci ontmoette, dat ze toen kon geven een vrouw in een mannenlichaam te zijn. Tisci haalde haar - toen nog hem - over om zich over te geven aan haar 'innerlijke vrouwelijkheid': "Eén avond moedigde hij me aan om naar een feestje pumps te dragen. We gingen op zoek naar 'drag queen' shoenen en we bleekten mijn wenkbrauwen. Het was een openbaring."

Wij volgen haar al een tijdje en Riccardo Tisci, Carine Roitfeld en Marc Jacobs zijn helemaal fan van Lea T. Nu heeft het it-model dus ook de aandacht van Oprah getrokken. Heb wel nog even geduld, want pas in februari volgend jaar kunnen we Lea T op O's beroemde sofa neer zien ploffen. We zijn super benieuwd naar het interview en uiteraard naar de (Givenchy?) outfit die Lea T zal dragen!

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top