Fashion

Neemt Grace Coddington afscheid van Vogue?

Anna Wintour is één van de meest gerespecteerde modevrouwen. Helaas blijft het wachten op een autobiografie van de hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue. Maar wie wel een boekje opendoet over haar eigen leven is Grace Coddington, de roodharige sidekick van the first fashionlady.

Grace Coddington en Anna Wintour


Grace Coddington is als Creative Director een vast gezicht bij de Amerikaanse Vogue. De dames Anna en Grace werken al sinds 1988 samen en zijn perfect op elkaar ingespeeld. Voorheen was voornamelijk Anna Wintour bekend bij het grote publiek, maar na het verschijnen van The September Issue wist ook Grace zich in de kijker te spelen.


Redhead Grace sierde tijdens haar modellencarrière covers van de Vogue en een paar jaar later werd ze als redacteur een officiële member van de Vogue-familie. Dat moet genoeg verhalen opleveren voor de autobiografie, die ze samen met auteur Jay Fielden gaat schrijven.

Model Grace Coddington Model Grace Coddington


Nu 41 jaar later werkt Grace nog steeds bij Vogue. Dit nieuws zou wel eens een vooraankondiging kunnen zijn van het vertrek van de 69-jarige modediva! Wat denk jij?


(Tekst: Evelien Tomaszewski)


Deel dit artikel
Back to top