Fashion

DIT ZIJN DE CFDA WINNAARS

Gisterenavond werd in New York de CFDA awarduitreiking gehouden. Daarbij werden prijzen uitgereikt aan de beste Amerikaanse mode-ontwerpers in diverse categorieën. Onder andere Marc Jacobs en Jason Wu vielen in de prijzen.

Vrouwenmode

Marc Jacobs won dit jaar de award voor Ontwerper van het Jaar in de categorie Vrouwenmode. Andere genomineerden waren Alexander Wang en Donna Karan.

Mannenmode

In de categorie mannenmode mochten de wat minder bekende David Neville en Marcus Wainwright voor Rag & Bone een award in ontvangst nemen. Zij versloegen daarmee, Michael Bastian en TomFord, die zich inmiddels naast mode ook druk met film bezig houdt.

Nadja Swarovski & Jason Wu Marc Jacobs

Accessoires

Alexis Bittar was de beste accessoire ontwerper van dit jaar. Marc Jacobs, Lazaro Hernandez en Jack McCollough voor Proenza Schouler hadden minder geluk.

Nieuwkomers

Naast de reguliere prijzen werden ook prijzen uitgereikt aan talentvolle nieuwkomers. Deze prijzen, die allemaal aan Swarovski verbonden zijn, werden uitgereikt aan Jason Wu (vrouwenmode), Richard Chai (mannenmode) en Alexander Wang (accessoires).

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top