Fashion

Maak in 24 uur een tijdschrift..

..dat was de opdracht die 100 creatievelingen afgelopen week in de Melkweg kregen. Gezamenlijk zouden zij er in precies een dag voor gaan zorgen dat er een nieuwe editie van het magazine DJBroadcast zou verschijnen. En dat is gelukt! Fashionscene nam een kijkje bij de productie..

Magazine DJBroadcast verschijnt normaal gesproken iedere twee maanden en wordt altijd door professionals gemaakt. Voor de nieuwste editie deed het magazine echter een oproep. Ze zochten creatieve krachten uit allerlei disciplines, zoals muziek, fashion, kunst en games. Zo’n 150 man meldden zich bij het blad aan en daar werden uiteindelijk 100 man uit geselecteerd die een bijdrage aan het blad zouden gaan leveren.

Donderdag 27 mei kwamen al die 100 mensen ’s ochtends vroeg om 10.00u samen bij de Melkweg in Amsterdam om gezamelijk tot ’s middags 16.00u aan de productie van een nieuwe DJBroadcast te werken. Voor de productie werd samengewerkt met horlogelabel Swatch. Ook waren er van diverse disciplines professionals aanwezig om de deelnemers te begeleiden.

Gezien de korte tijd moest er een hoop geimproviseerd worden. Voor een fotoshoot van Swatch werd zelfs nog even een meisje uit de sportschool geplukt. Uiteindelijk werden in zes uur tijd alle 64 pagina’s van het blad gevuld. Die werden vervolgens ’s nachts gedrukt en vrijdag 28 mei werden maar liefst 15.000 exemplaren van DJBroadcast door Amsterdam verspreid. Hieronder een impressie van de dag.

Het resultaat is erg leuk geworden en de hoofdredacteur van DJBroadcast (in de collage te zien met het rode T-shirt) denkt nu alweer aan een tweede editie van dit creatieve project. Dus wil jij graag een keer ervaring opdoen in het tijdschriftvak? Houd DJBroadcast dan in de gaten.

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top