Beauty

Alles wat je moet weten om een Instagram story pro te worden

Toen onze favoriete sociale media Instagram vorig jaar met een nieuwe ‘’story’’ functie kwam waren er weinig mensen fan. We hebben Snapchat stories, is dat niet genoeg? Na het een tijdje skeptisch te zijn geweest komen we er nu achter dat er toch wel veel leuks is aan de verhalenfunctie van Instagram te ontdekken valt. Wij namen Instagram stories onder de loep. Zie hieronder een aantal tips en hacks om je Instagram stories leuk en creatief te houden en een IG story pro te worden.

1. Gebruik Geostickers
Snapchat heeft Geofilters, Instagram heeft Geostickers. Naast één Geosticker zijn de rest van de stickers alleen nog te gebruiken in grote steden als New York, maar snel ook in andere wereldsteden en het is mega fun! Waar Snapchat je maar één Geofilter laat gebruiken, kan je bij Instagram oneindig veel stickers plakken. Dat ze nu maar snel ook in Nederland te gebruiken zijn.

2. Gebruik kleur in je tekst
Waarom maar één kleur gebruiken in je tekst als je met meerdere kleuren kunt spelen? Selecteer het stuk tekst wat je van kleur wilt veranderen, kies de kleur uit het kleurenpalet et voilà!

3. Gebruik de regenboog
In eerste instantie lijkt het alsof Instagram ons maar 3 kleine kleurpaletten geeft om mee te werken, maar als je je vinger op één van de kleuren houdt komt het gehele kleurenwiel tevoorschijn. Use that rainbow!

4. Balpen vs. Viltstift
Tekenen zonder stylus is niet het meest makkelijke om te doen, maar Instagram maakt het ons toch iets minder moeilijk. Tik linksonder op het bubbel icoontje en verander de grootte van je stift.

5. Gebruik verschillende soorten stift
Om je verhalen wat op te leuken kun je kiezen uit verschillende soorten stiften: een ‘balpen’, marker en een lichtgevende. De marker is doorzichtig en kun je opbouwen tot hij dat niet meer is door steeds opnieuw over het getekende stuk te gaan. De lichtgevende stift is enorm leuk om te gebruiken en om teksten mee te schrijven.

6. Gebruik filters en emoji’s
Instagram staat al sinds het begin bekend om zijn filters en deze zijn ook te gebruiken in je stories! Swipe simpelweg van naar links en kies de perfecte filter voor jou foto. Ook emoji’s kunnen niet ontbreken, typ ze bij je tekstvak, vergroot en verplaats ze.

7. Maak boomerangs
Instagram heeft al een tijdje de extreem leuke functie boomerang. Met boomerang maak je zelf mega snel kleine gifs en ook deze kun je gebruiken in je story.

via GIPHY

8. Pauzeer en spoel terug
Heb je wat langer de tijd nodig om de tekst uit iemands story te lezen? Houd je vinger op het scherm om de video te pauzeren. En als je een screenshot wilt maken van de favoriete lipstick van Kim K., tap dan links van het scherm om een foto of video terug te gaan. Daar kan Snapchat nog wat van leren!

9. Bewaar je stories en bepaal wie ze mag zien
Zoals bij Snapchat kun je bij Instagram ook instellen dat je telefoon je stories automatisch opslaat. Klik linksboven op het instellingen icoontje om deze functie aan te zetten en om in te stellen wie wel en niet je verhaal mag zien.

Deel dit artikel
Back to top