Fashion

AIFW: Back to the... prehistorie

“Alles is al een keer gedaan op het gebied van mode, daarom komen we met collectie geïnspireerd op de prehistorie.”, vertelt Rutger Prommenschenckel. Hij staat samen met Hajé Koopman achter het label Haruco-Vert. Zondag showden ze hun wintercollectie tijdens de AIFW…

De Salon, de kleine zaal op het Westergasterrein zat overvol voor de show van Haruco-Vert.‘Après la silence pétrifié’ is de naam van de collectie, letterlijk betekent het ‘na de versteende stilte’. Terwijl veel ontwerpers van nu zich laten inspireren door vintagemode uit de jaren ’40’, ’50 en ‘60, gaat Haruco-Vert een stuk verder terug in de tijd. En wel naar het einde van het Krijttijdperk. Een periode waarin al het leven op aarde verdween, om plaats te maken voor een nieuwe generatie. De enige overblijfselen uit die tijd: fossielen.

De collectie bestond daarom uit veel bruine, groene en aardkleuren, maar ook romantische, zachtroze tinten. Het fossielenthema komt terug in de mouwen en de hoedjes. Verder zag ik veel pofmouwen, uitlopende jassen, donkerzwarte, geplooide rokken en grote en wollen sjaals.

Haruco-vert is het Franse woord voor sperzieboon, maar het is ook een Japanse vrouwennaam wat staat voor jong en veelbelovend. Ook Rutger en Hajé zijn jong én veelbelovend. Waarschijnlijk gaan we nog veel van ze horen. Wat denk jij? (Juliette) 

haruco-vertharuco-vert
haruco-vertharuco-vert
Deel dit artikel
Back to top