Fashion

AIFW newsflash

Het moet nog januari worden maar het kan nooit kwaad om alvast vooruit te blikken naar wat deze eerste maand van het jaar ons te bieden heeft… Met stip op 1 staat in de fashion agenda natuurlijk de Amsterdam International Fashion Week!

Marlies Dekker showt weer op AIFW!Van 19 tot en met 27 januari is het weer de beurt aan alle modeontwerpers van eigen bodem om hun creaties de catwalk op te sturen. Voor de aankomende AIFW staan er maar liefst 23 shows op het programma en dat zijn er wéér meer dan bij de vorige Amsterdamse fashion week. Yeah! Alleen nu nog even bedenken hoe ik mezelf kan verdrievoudigen en zo niks hoef te missen…

Spelers op de AIFW 2008 lijst zijn onder andere Daryl van Wouw, Joline Jolink, Marlies Dekkers, Daite, Oilily, Supertrash, Replay, Jan Taminiau (dit keer voor iedereen!), END, Iris van Herpen en Antoine Peters. Verrassend in dit rijtje is vooral de naam van lingeriedesigner Marlies Dekkers, die haar comeback maakt op de AIFW. Ze was in 2005 voor het laatst te zien op de Amsterdamse catwalk en showt in januari haar nieuwe wintercollectie. Dekkers’ 15-jarig jubileum was aanleiding om weer eens aan het grootste Neerlandse fashion-event mee te doen.

Natuurlijk kunnen we ook nieuwe ontwerpers op de AIFW verwelkomen: Django Steenbakker (Project Catwalk winnaar) en Maartje Dijkstra showen voor het eerst een eigen collectie. Ook designersduo LEW (Kim Leemans en Merel Wicker) maakt tijdens het hoofdprogramma in januari haar opwachting, nadat het tweetal vorig jaar nog deel uitmaakte van het Offschedule-circus.

De AIFW slaat dit keer ‘gewoon’ weer op het Westergasterrein haar tentenkamp op. Oud vertrouwd, zullen we maar zeggen. Ditmaal zal er ook een extra showlocatie worden toegevoegd…

Ik ga me alvast even opladen voor het vast bomvolle AIFW-programma, ik heb er nu al zin in! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top