Fashion

Ketting van zilveren soldaatjes

Kettingen met kruisbeeldjes worden al lang niet meer alleen door de paus, bisschoppen en andere gelovigen gedragen. Madonna en Britney Spears hebben er zeker een paar en zelfs bij de H&M werden ze verkocht.

ketting Mecky van den Brink

Donderdag 6 december start in de Amsterdamse RAI de beurs sieraad De laatste jaren zijn er ontzettend veel sieradenwinkels bij gekomen. Loop maar eens door de Kalverstraat in Amsterdam. Toch blijft het moeilijk om een bepaald sieraad bij die ene paar schoenen en dat ene jurkje te vinden. En dan nog blijft de vraag: hoe vind ik iets origineels?

Maar tijdens de zesde editie van het Internationaal Jewellery, Silver & Design Fair, kunnen edelsmeden sieradenkunstenaars uit de hele wereld hun werk verkopen. Volgens de organisatie van de beurs is het geloof nooit uit het straatbeeld verdwenen. Wel proberen sieradenontwerpers met hun ‘religieuze’ sieraden wel een boodschap uit te dragen. Een voorbeeld van een ontwerp: een kruis uit een stapel dollarbiljetten gewijd aan de nieuwe afgod: geld. Of een kruis van in zilver gegoten soldaatjes, waarmee de maker kritiek levert op de kruistocht van Bush tegen de ‘As van het Kwaad’.

Als je hier niets origineels kan vinden…

Sieraad International Jewellery, Silver & design Fair: 6 t/m 9 december in de RAI Amsterdam.

Deel dit artikel
Back to top