Fashion

Marc Jacobs

Marc Jacobs is één van mijn favoriete designers. Hij doet ook aardig wat voor vele modehuizen en labels, dus je kunt 'm moeilijk missen....

Hij is namelijk artistic director voor Louis Vuitton (en verantwoordelijk voor de vele successen van dit Franse modehuis) en heeft z'n eigen label Marc Jacobs én sinds 2000 de "goedkopere" lijn Marc By Marc Jacobs. En alles loopt als een trein!

Marc loopt vaak voor op de hele modemassa. Was een paar jaar geleden de safaritrend helemaal hot & happening, Marc ging lekker z'n eigen gang en maakte een super ladylike collectie vol rozen en zachte kleuren. Iedereen roemde hem om zijn goede inzichten!

Eind 2006 ging het een beetje mis met mister Jacobs. Hij was totaal verslaafd aan drugs en alcohol en moest nodig de rehab in. Ook wilde hij érg graag afvallen. In maart 2007 checkte hij in bij de kliniek en een wonder geschiedde: hij kickte af van zijn addicts en verscheen hij frisser dan ooit op menig modefeestje.

Was hij voor zijn rehab nog een nerdy ontwerper, onafscheidelijk van zijn geek glasses; nadat hij ontslagen werd uit de kliniek zag hij er enorm sexy uit en moest hij bijna elke (homofiele) man van zich afslaan.

Dus, omdat Marc mijn grote inspiratiebron is op het gebied van fashion: een ode aan hem. Bij deze.

Geeky Marc voor z'n rehabperiode...

... en zongebruinde (?) Jacobs op de CFDA Awards afgelopen juni. Wat een verschil!

De transformatie op een rijtje: bij zijn shows van 2001 en 2003...

2005 en 2007.

De Fall 2007 Ready-to-Wear collectie van zijn goedkopere lijn Marc by Marc Jacobs. Veel ruitjes, matte tinten als grijs en chocoladebruin, Noorse prints, kousen en sokjes en natuurlijk veel sjaals.

Zijn allerlaatste collectie voor Marc by Marc Jacobss: lente 2008. Frivool, veel strikken, donkerblauw en citroengeel. Klokkende rokjes, giletjes en streepjes voeren de boventoon.

En voor hetzelfde seizoen, maar dan voor zijn volwassenere en prijzigere label Marc Jacobs. Serieuzere ontwerpen met veel zwart, zilver, goud en wit. Avondtoiles, maar ook mooie pantalons en pakken. Wel zie je dat Marc áltijd in is voor een grapje, zelfs bij deze designer pieces: kijk de geinige hoedjes maar die de modellen dragen!

Zijn resortcollectie voor 2008: veel lichtblauw, all-over prints, zijn befaamde streepjestruien, doorschijnende materialen en soepele rokjes.

En, ben jij net zo'n Marc fan als ik? (Monique)

Deel dit artikel
Back to top