Fashion

Super Mario

Toen ik nog een schattig opdondertje was, zat ik vastgeplakt aan mijn Game Boy, mijn beste vriendje was super Mario. En in mijn tijd waren ze echt niet zo hightech met allerlei blitse kleuren en weet ik het allemaal, nee gewoon die old school grijze koelkast. En ik had het hele pretpakket, dus met die vergrootglas, het speciale koffertje, de speciale accu zodat je zelfs door kon spelen als je batterijen helemaal gerampaneerd waren en de headphones voor als ze het thuis niet meer konden verdragen. Trouwens die kids van tegenwoordig zijn echt verwent, want tegenwoordig kan alles gesaved worden toch? Nou, dat had ik niet hoor, wanneer moeders het genoeg vond ging gewoon dat knopje uit en dan was het ook echt uit en alles weg. Was je net in level 8 met al die rot- chineesjes!!. Owja, en aan het eind van de dag deden je duimen gewoon pijn van al dat veels te hard drukken op de knopjes en je tong hing je halve kindertijd uit je mond.

Maar het was superleuk, naar mijn mening veel leuker dan al die spellen van nu. Niet om alle Pro fans en dergelijke nu op mijn dak te krijgen maar dat vind ik echt. Mario 1 & 2 zijn nooit meer geëvenaard en de grijze game boy trouwens ook niet. Al die supersonische gameboys zijn nep, die kinderen hebben gewoon teveel om uit te kiezen. Mijn broertje is net 7 en zit vastgeplakt aan de Playstation alsof z’n leven ervan af hangt en haalt me toch een stunts uit met Tony Hawk en weet ik het allemaal! Dat had ik toen allemaal niet, je kon hooguit jezelf door een tonnetje transporteren en dat vond je dan supertof!

Dus ik ga ‘m weer uit de kast halen voor mijn busreizen als ik bij mams ga eten met mijn favo spelletjes! Ennn, vroeger had je bij Telekids een programma van super Mario die ook superleuk was, waar is die dan gebleven? Nou, ik heb ff wat research gedaan en heb ‘m kunnen achterhalen. Hoop dat er nog andere mario die-hards hier bij pozerscene zitten, of zijn ze allemaal uitgestorven?

 

 

Tekst: Gisela       

Deel dit artikel
Back to top