9 plekken waar je SPF vergeet aan te brengen

9 plekken waar je SPF vergeet aan te brengen

We zijn zonaanbidders en vooral wij Nederlanders hebben er een handje van om zodra het lekker weer is op het terras of in het park neer te ploffen. Zo nu en dan worden we verrast met een (onverwachts) sterk zonnetje om er vervolgens in de avond achter te komen dat je bent verbrand. Hoe kan dat nou? Je had je toch ingesmeerd? Je bent deze plekken dus vergeten.

Nu hoor je elke dag een beschermende factor aan te brengen (ja, écht, zelfs in de winter), maar wanneer de zon echt fel is, moet je je extra goed insmeren en dit meerdere keren te herhalen. Vaak zijn er nog wel wat gebieden op de huid die over het hoofd worden gezien. Wij attenderen jou op de 9 plekken waar je vast en zeker SPF vergeet aan te brengen.

#1 Rug

Het is lastig om je eigen rug in te smeren, dus wanneer er geen hulp in de buurt is, zorg er dan voor dat je een zonnebrand spray hebt met een fijne verstuiver en die ook op z'n kop sprayt. Of bedek je schouders en rug met een sjaal.

#2 Lippen

Lippen worden vaak vergeten, maar ook deze moeten goed beschermd worden. Ze drogen niet alleen uit, ze kunnen ook verbranden als je deze overslaat.  


#3 Hoofdhuid

Als je wel eens je scheiding hebt verbrand, dan overkomt het je vast niet nog een keer, want wat is dit toch pijnlijk. Heb jij dun of weinig haar? Pas dan extra op en draag een hoedje of petje. Zit je toch met je koppie in de zon, kam dan je haren naar achteren en voorkom een scheiding. Er bestaat tegenwoordig ook mineral powder met SPF wat je op je hoofdhuid kunt aanbrengen. Voordeel is dat het 't effect heeft van een droogshampoo; volume!

#4 Nek

Gezicht, hals, schouders, armen... Dit is precies waar het mis gaat. We slaan de nek over, omdat je bijvoorbeeld je haren los hebt en er daarom niet eens aan denkt. In tegenstelling tot de rug kun je zelf wel goed bij de nek, insmeren dus! Je wilt ook niet zo'n randje van je shirt in je huid hebben staan, toch?

#5 Borst

Omdat er weinig vet op je borst zit, is deze huid kwetsbaarder. Zon versnelt het verouderingsproces, dus smeer het extra goed in en houd je decolleté mooi. 

#6 Oren

Wij moeten toegeven dat we deze ook nog wel eens willen vergeten. We doen netjes onze kaaklijn, hals en zelfs haarlijn, maar die oren denken we niet eens aan! Vanaf nu wel. De huid op je oren verdient namelijk ook bescherming.

#7 Handen

Jouw handen verraden jouw leetijd en wanneer je ze hebt verwaarloosd, kan het zelfs zo zijn dat ze ouder lijken dan dat ze zijn. Het lijkt vanzelfsprekend, omdat je de rest met jouw handen insmeert, maar bedenkt maar eens hoe je je armen insmeert. Stop jij ook bij je polsen? Nog even doorsmeren. 

#8 Voeten

Hetzelfde geldt voor de voeten, smeer ze helemaal in inclusief de tenen en vergeet niet de onderkant van je voeten wanneer ze blootgesteld worden aan de zon. 


#9 Nagels

Huidkanker kan zelfs onder de nagel ontwikkelen. Een teken van huidkanker kan zijn een donkere streep die over de hele nagel loopt. Smeer dus ook jouw nagels in en wanneer je veel nagellak draagt, zorg er dan voor dat je je nagels regelmatig checkt wanneer er geen lakje op zit.


Welk plekje vergeet jij altijd (maar vanaf nu niet meer)?

9 plekken waar je SPF vergeet aan te brengen

 

Gerelateerde Artikelen

close
Ook leuk om te lezen
Recommended article title
Zo hoor jij je benen te scheren
close

Zoeken op de website

close