Haarverzorging

5 tips om je haar op de juiste manier te wassen

5 tips om je haar op de juiste manier te wassen

We weten dat we ons haar niet te vaak moeten wassen. Maar ook op het gebied van hoe je je haar wast, is veel winst te behalen. Wat is dan de juiste manier? Wij geven je hier tips.  

 

Not too much

Gebruik niet te veel shampoo. Je zou denken dat meer shampoo je haar schoner maakt. Maar integendeel, het maakt je haar alleen maar zwaarder.

 

Use it the right way

De manier waarop je shampoo gebruikt doet er ook toe. Begin met shampoo aanbrengen op je hoofdhuid en werk richting je oren. Ga daarna naar de plekken waar je haar meestal het eerste vet wordt. Masseer zachtjes, als je dat te hard doet is het moeilijk om je haar uit te borstelen en dat beschadigt je haar vervolgens weer.

 

Best products for you

Gebruik producten die echt geschikt zijn voor jouw haartype. Je hoeft niet per se een shampoo, conditioner en masker van hetzelfde merk/serie te gebruiken. Hiermee kun je juist goed variëren. Weet je niet goed wat voor haartype je hebt? Vraag je kapper om advies!

 

Shampoo vs conditioner

Zorg ervoor dat je met de juiste producten op de juiste plekken richt. Shampoo is het belangrijkste voor je hoofdhuid, dit gebied wordt het meeste vet. Conditioner werkt goed voor de beschadigde delen van je haar, dit is vaak het uiteinden van je haar.

 

Two times in a row

Was je haar twee keer, soms is een keer namelijk niet voldoende. Dit geldt vooral als je die dag veel haarproducten hebt gebruikt. Denk aan haarlak, droogshampoo of zeezoutspray. De eerste keer was je je haar om alle producten er uit te wassen. De tweede keer was je je haar om het echt te reinigen. Gebruik beide keren niet veel shampoo tijdens het wassen!

 

Ga jij een van deze tips gebruiken? Laat het ons weten! 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top