Fashion

'A String Of Pearls' | Fashion designer for a Day met Linda Valkeman

Als derde parel in de 5-delige reeks van 'A string of Pearls, was het aan Linda Valkeman haar kunnen te tonen en haar visie te delen. Na Elsien Gringhuis en Sjaak Hullekes, gaf Linda Valkeman in samenwerking met de Dutch Fashion Foundation en het Andaz Amsterdam een creatieve workshop voor mode studenten.

DFF 13 10 ANdAZ 03 Linda Valkeman by RVDA 3967a

Fashion designer for a Day

Tijdens de workshop gehouden in de prachtige salon van het Andaz, liet Linda Valkeman de deelnemers kennis maken met haar voorliefde voor 'Modern Africa' en de mode invloeden hiervan. Het doel: Een prachtige creatie maken, middels draperieën, moulage, zelfgemaakte 'batik' wax stoffen en bestaande stoffen van Vlisco. Prints Nadat Linda een introductie had gegeven over het ontstaan en de betekenis van de traditionele en actuele wax stoffen, vertelde zij over haar project 'Go Ghana Go'. Een project waarin zij een brug slaat tussen de westerse kledingstijl en de traditionele 'klederdracht' van de Afrikanen. De eerste fase van de workshop bestond uit het kiezen van inspiratie beelden en een bestaande stof van Vlisco. Hierna werden er zelf prints gemaakt op stof en op een traditionele 'wax' manier behandeld. Uiteindelijk werden met deze stoffen door middel van het mouleren en draperen unieke creaties gemaakt. Deze high-fashion pieces werden gepresenteerd en gefotografeerd op een model en zijn nu te bewonderen in de lobby van het Andaz hotel aan de Prinsengracht in Amsterdam.

Design 1

Linda Valkeman

Linda studeerde in 2007 af aan  het HKU (Hogeschool voor Kunsten) in Utrecht in de richting fashion design & textiles waarna zij haar Master behaalde aan het Fashion Institute Arnhem. Linda werd genomineerd voor de Piet Bakker prijs, maakte onderdeel uit van de Lichting in 2007  tijdens de Amsterdam Fashion Week en was deelnemer op de Bread & Butter beurs in Barcelona. Vanwege haar fascinatie voor verschillende culturen en tradities op het gebied van mode en dracht belandde zij in Ghana. Hier startte zij het nog steeds lopende project 'Go Ghana Go'.

Design 3

By Karim Adduchi

design 4-a

By Sophie Hardeman

design 2 a

By Esther Van Vliet

Zie hier het volledige foto verslag van deze super creatieve dag, voor meer informatie over Dutch Fashion Foundation, Linda Valkeman en/of Andaz Amsterdam klik op de links.

Click on photo's to view full frame:

PHOTOGRAPHY BY REINIER RVDA

Deel dit artikel
Back to top