Beauty

Dit modemerk stuurde een gratis dieetreep naar mensen met een 'plus-size' maat

Dit modemerk stuurde een gratis dieetreep naar mensen met een 'plus-size' maat

Hoewel er veel stappen in de goede richting zijn gezet, blijft de modewereld er nog eentje waar de focus ligt op 'het ideale lichaam'. Deze is in de optiek van veel mensen en merken niet groter dan - hoogstens - maat 38 met als gevolg dat het merendeel van de vrouwen buiten deze groep vallen. 

Forever 21 is een label dat graag kleding maakt voor 'plus-size' vrouwen maar duidelijk niet veel verder denkt dat het verdienen van geld. Wat er aan de hand is? Klanten die bij de webshop van het merk geshopt hadden en hun pakketje kregen thuisbezorgd, vonden daarin een nare verrassing: een dieetreep van het merk Atkins. Je begrijpt dat dit niet in goede aarde viel.

Forever 21 heeft inmiddels een verklaring afgelegd over de situatie: "From time to time, Forever 21 surprises our customers with free test products from third parties in their e-commerce orders. The freebie items in question were included in all online orders, across all sizes and categories, for a limited time and have since been removed. This was an oversight on our part and we sincerely apologize for any offense this may have caused to our customers, as this was not our intention in any way.

Hoewel ze dus beweren naar elke klant zo een reep gestuurd te hebben, kan het wat ons betreft echt niet door de beugel. Vrouwen aansporen tot afvallen is nooit oké en kan zelfs gevaarlijk zijn. 

Beeld: Forever21
Deel dit artikel
Back to top