Fashion

Kate Upton beschuldigt Guess oprichter Paul Marciano van emotionele en seksuele intimidatie

Langzaam maar zeker komen steeds meer vrouwen naar buiten met hun eigen verhaal over seksueel misbruik of seksuele intimidatie. Kate Upton is daar nu één van: op Instagram en Twitter zegt ze dat ook zij een slachtoffer is.

Van 2010 tot 2011 was het model het gezicht van Guess en kwam daardoor in aanraking met de medeoprichter van het merk genaamd Paul Marciano. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk maar het model zegt op Instagram: "It's disappointing that such an iconic women's brand @Guess is still empowering Paul Marciano as their creative director #metoo." Ze zet bij het onderschrift: "He shouldn't be allowed to use his power in the industry to sexually and emotionally harass women #metoo."

TMZ vroeg Kate naar de aantijgingen terwijl de blondine van het vliegveld naar de auto liep en daar zei ze dat ze niet kan wachten om haar verhaal te doen maar dat een loopje naar haar wagen niet voldoende is om alles te vertellen. Ook onthulde ze dat anderen weten dat Marciano zich schuldig maakt aan seksueel wangedrag.

Paul Marciano ontkent iets verkeerd gedaan te hebben en raadt Kate aan om als zij een klacht heeft, dit aan te geven bij de politie. Het schijnt overigens niet de eerste keer te zijn dat hij in verband wordt gebracht met het seksueel lastig vallen van vrouwen. In 2009 zou hij ene Lindsay Ring tijdens haar werk voor Guess naar een aparte kamer hebben gelokt en haar hebben betast zonder haar toestemming. Toentertijd zou er een geldbedrag zijn betaald om de aanklacht te laten vervallen. 

Kate Upton in 2011 voor Guess

Paul Marciano in 2016 met Hailey Baldwin

Beeld: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top