Fashion

Dior Haute Couture showt een mix van old Hollywood glam en safari in Parijs

Terwijl verschillende designers hun catwalks over de hele wereld plaatsen bleef modehuis Dior dicht bij zijn roots en werd de Fall 2017-18 Haute Couture show gewoon in hartje Parijs gehouden. Maar, niet zonder de wereldse invloeden van buiten af. Want met een amphitheater vormige catwalk en een compleet ingericht Afrikaans landschap met bomen, planten en de Big 5 aan dieren was de Dior Couture show pure magie voor menig wereldreiziger.

Aan het roer van het Franse modehuis Dior staat Maria Grazia Chiuri. Haar wapperende korsetjurk, met J’Adore versierde bandjes, wordt door menig celebrity à la Bella Hadid gedragen en kreeg mede daardoor de millenials aan haar zijde. Deze Fall Winter 2017-18 Haute Couture show gaat de ontwerpster iets verder terug naar haar roots en brengt Old Hollywood glam met een safari touch naar haar fans.

Maria Grazia Chiuri schakelde voor het decor de Italianse Pietro Ruffo in. Zijn sprookjesachtige decor laat de aarde als een soort amphitheater zien. Omringd door bomen, planten en van hout gemaakte giraffen, olifanten en neushoorns werd de sfeer van de setting perfect neergezet. Dit jaar bestaat het modehuis zeventig jaar en Chiuri haalde haar inspiratie daarom bij Monsieur Christian Dior himself vandaan. Ze ontwierp haar eigen versie van de beroemde Bar Jacket en haalde inspiratie uit de vele reizen van Christian Dior. Hoewel dit een show is die misschien dichts bij de roots van het modehuis ligt, was de hand van Chiuri duidelijk in de collectie te zien. Met name in de wapperende tule jurken en handgeborduurde details.

Bekijk een aantal highlights uit de show hieronder.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top