Fashion

Rihanna gaat een feministische samenwerking aan met Dior

Na een eerste samenwerking met het Franse modehuis Dior, is zangeres Rihanna bezig met een volgend project. En om het nog interessanter te maken gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel.

Dit is niet de eerste keer dat Rihanna en Dior bijeen komen. In 2016 ontwierp Rihanna samen met het Franse modehuis een zonnebrillencollectie. Met succes! En dus komen de twee opnieuw samen voor een collaboratie.

We zagen het een aantal keer voorbij komen tijdens New York Fashion Week, de shirts met de teksten: ‘People are people’, ‘We Are All Human Beings’, ‘I Am An Immigrant’, ‘The Future Is Female’. Het witte shirt ontworpen door Dior, ‘We All Should Be Feminists’ -gebaseerd op de Nigeriaanse schrijfster Chimamanda Ngozi Adichie- is precies in het straatje van Rihanna. Het is duidelijk te zien dat de fashion designer en de zangeres op een lijn zitten.

Een deel van de opbrengst van de shirts -die geshowd werden tijdens NYFW- werden gedoneerd aan goede doelen zoals ACLU en Planned Parenthood. Nu sluit het modehuis Dior aan en doneert een deel van de opbrengst - van de feministische shirtjes die verkocht zijn- aan het goede doel ‘Clara Lionel Foundation’ dat is opgericht door Rihanna in 2012. Een stichting die zich inzet voor educatie, gezondheid en gelijke rechten. Een mooie zet van het Franse modehuis Dior.

 

I ❤️️@dior

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri) op

De T-shirts zijn vanaf maart tot en met 15 mei wereldwijd te verkrijgen. Zowel online als in de Dior boetieks. Daarnaast komen er ook exclusieve tops in de kleur zwart. Deze zijn op Saks.com te bestellen vanaf 14 maart tot en met 28 maart. Wees er dus op tijd bij! 

Deel dit artikel
Back to top