Fashion

Hoofddoek dragend model Halima Aden is de nieuwste it-girl

De Somalische Halima Aden was hét gesprek tijdens New York Fashion Week. Zo tekende ze kort geleden als eerste -hoofddoek dragend model- bij een van de grootse modellenbureaus: IMG, liep ze mee tijdens de Yeezy Season 5 show en straalt ze nu naast modellen Gigi Hadid en Paris Jackson op de cover voor CR Fashion Book magazine.

In november haalde het Somalische model de krantenkoppen door mee te doen aan de missverkiezing ‘Miss Minnesota’. De negentienjarige droeg de gehele show een hoofddoek en liep tijdens een bikini-ronde in een boerkini. Dit leidde tot een doorbraak. Want zo viel ze in de smaak bij modellenbureau IMG -dat onder anderen Cindy Crawford, Gigi Hadid, Kate Moss en Karlie Kloss vertegenwoordigt- en sleepte Halima meteen al een grote opdracht binnen.

Afgelopen week mocht Halima meelopen in de Kanye West show Yeezy season 5. Het prachtige model schitterde in een grote bontjas op de catwalk. Check de video hieronder!


Zelf zag Halima geen modellencarrière voor zich. “My goal is to send a message to Muslim women and young women everywhere that it’s okay to break stereotypes and be yourself. Always stay true to who you are—barriers can and will be broken!,” vertelt het model tijdens een interview met Vogue.

Recentelijk mocht Halima naast modellen Bella Hadid, Gigi Hadid en Paris Jackson op de cover stralen van het magazine CR Fashion Book 10th issue. De beelden zijn geschoten door de one and only fotograaf Mario Sorrenti. Bekijk de badass foto's hieronder. 

 

@crfashionbook family ❤️ Shot by the one and only , the ICONIC @mario_sorrenti 💞

Een bericht gedeeld door Halima Aden (@kinglimaa) op

Halima poseert fearless op de cover voor CR Fashion Book.

Zo te zien is ook hoofredacteur Carine Roitfeld -van CR Fashion Book- fan. En liet weten: “Halima breekt de grenzen van wat wij zien als schoonheid en is haarzelf. Ik vind het enorm inspirerend en ik weet zeker dat ze een icoon zal zijn.”

Beeld thumb: CR Fashion Book magazine door fotograaf Mario Sorrenti.

Deel dit artikel
Back to top