Fashion

Per shuttlebus naar de Rietveldhuizen

Utrecht - Een rondleiding in het Rietveld Schröderhuis en de modelwoning Erasmuslaan 9 begint voortaan bij het Centraal Museum. Sinds deze maand rijdt er dagelijks (behalve maandag) een shuttlebus vanaf het Centraal Museum naar de beide beroemde Rietveldhuizen.
In totaal duurt de nieuwe Rietveldtour ca. 2 uur, waarin je uitgebreid wordt geïnformeerd over Rietvelds eerste jaren als architect. De gids neemt je vanuit het Centraal Museum mee in de shuttlebus, vanwaar de rit naar de Rietveldhuizen ca. 15 minuten duurt. Tijdens de rit bekijk je een introductiefilm over het Rietveld Schröderhuis. Na aankomst volg je onder begeleiding van de gids een rondleiding langs beide huizen van Gerrit Rietveld: het Rietveld Schröderhuis (1925) en de tegenover gelegen modelwoning van Erasmuslaan 9 (1931). Na de rondleiding word je met de shuttlebus terug naar het Centraal Museum gebracht. Nieuw is dat onderweg kort stil wordt gestaan bij de chauffeurswoning aan de Rembrandtkade, die in 1928 door Rietveld werd ontworpen.
De shuttlebus vertrekt dagelijks (behalve maandag) elk uur van 12.45 uur tot 15.45. Voor een rondleiding koop je een kaartje in de hal van het Centraal Museum. Je betaalt dan een toeslag van €8,- euro bovenop de normale toegang van het Centraal Museum. Vooraf reserveren is sterk aanbevolen, dat kan via 030 2362310 of rhreserveringen@centraalmuseum.nl.

Deel dit artikel
Back to top