Fashion

Plastic polo van Lacoste M

Landelijk - Voor de Holiday Collector's serie heeft het beroemde Franse merk Lacoste de vermaarde designer Michael Young gevraagd om het iconic poloshirt te upgraden naar nu. Het antwoord van Young is de 'Plastic Polo'.
Met werken in het Louvre, het Centre Pompidou en het Design Museum in Londen is Michael Young een van de meest succesvolle designers van zijn generatie.
Young heeft altijd een fascinatie gehad voor plastic en daarom is het niet verwonderlijk dat hij plastic gebruikt als accent-materiaal in zijn versie van het bekende Lacoste poloshirt. Geïnspireerd door gekleurde plastic tuinhandschoenen, die hij ooit eens in Japan op de kop had getikt, ging Young aan de slag en zo was het concept geboren.
Het resultaat: originele poloshirts met een kunstige plastic krokodillenprint in reliëf. Young heeft op deze manier een knappe spanningsboog gecreëerd tussen de klassieke heritage van het merk en een futuristische look die wordt versterkt door het gebruik van plastic. De Plastic Polo is verkrijgbaar in zeven kleuren bij de flagshipstores van Lacoste.
Van deze limited edition is er weer een limited edition serie gemaakt, zeg maar een limited limited edition onder de naam Plastic Polo +. In deze serie is de krokodillenprint bewerkt met een dun metallic laagje. De Plastic Polo + is verkrijgbaar in twee kleurencombinaties: zilver/zwart en goud/wit, elk met een oplage van duizend stuks. Deze exclusieve shirts zijn verkrijgbaar bij multibrand shops als Subzero in Amsterdam en Colette in Parijs.

Deel dit artikel
Back to top