Fashion

Q&A met modefotograaf Ilias Kamal

 
Ilias Kamal - 20 jaar - Modefotograaf
 
Hij assisteert top modefotograaf Inez van Lamsweerde. Modefotograaf Ilias Kamal is absoluut one-to-watch. Hij is pas 20 jaar maar werkt al met de grote namen uit de internationale mode-industrie. Favoriete designer? "De Alexanders":Alexander Wang & Alexander Mcqueen. Illias deelt met ons zijn favorieten.
 
Ilias Kamal
 
Wat heb je gisteren gedaan?
Gisteren heb ik een hele dag (en ik maak geen grapje) E-mails beantwoord.. dat komt omdat mijn mailserver gecrashed was en mijn mails 2 weken lang door waren gespaard, met als gevolg dit dus :(.
 
Waar kijk je naar uit, workwise (in de nabije toekomst) ?
Ik kijk heel erg uit naar mijn toekomstige samenwerkingen met wat internationale talenten, Best wel grappig eigenlijk omdat dat voorheen mensen waren tegen wie ik erg opkeek maar nu dan de kans komt om met zulke ervaren mensen te werken.
 
Waar kan je niet zonder op de set/locatie/ tijdens werk ? 
Hmm.. Wat heb ik altijd nodig op een set..? Muziek ofcourse! Muziek is echt een hulpmiddel voor mij, omdat het allerlei sferen kan versterken en dus mij verder kan helpen tijdens het werk!
 
Wie respecteer/bewonder je (in Nederland)?
Ik respecteer alle jonge talenten die nu op dit moment bezig zijn en hun ding doen! Het kan een hele lastige start zijn om binnen  de mode industrie in te glippen, dus alle respect naar the  "young generation”  for pursuing their dreams!
 
In welke inspiratie trip zit je nu?
Tegenwoordig laat ik me voornamelijk inspireren door de geschiedenis van de mode en die van de schilderskunst, en hoe zich dat heeft ontwikkeld! erg interessant!!
 
 
10 korte vragen aan: Ilias Kamal
 
Fashion faux pas:
Oh definitely die entourage waarbij sweaters met verdraaide namen van modehuizen worden bedrukt.("Fenile", "ain’t Laurent without Yves” etc…)  
 
Guilty pleasure:
Langere lunchpauzes inplannen dan dat eigenlijk nodig is..
 
Favorite model:
Mijn allstar favourite zal Lindsey Wixson altijd blijven! Maar ik ben de laatste tijd in de ban van "newcomer” Manon Leloup...
 
Favorite product:
Mijn favoriete product van  nu is de showergel van dior homme sport, heel fijn product!
 
Favorite hang-out:
Thuis op de bank met wat vrienden om me heen...
 
Stijlicoon:
Mert & Marcus all the way!
 
Favorite label:
De Alexanders! (Alexander Wang & Alexander Mcqueen)
 
Best dressed:
Anna dello russo
 
Favorite track: Frank Wiedemann & Ry Cuming - Howling
 
Favorite drink:
Moët ice empérial  gemixt met citroen sorbet ijs.
 
www.IliasKamal.com
Deel dit artikel
Back to top