Fashion

Lily Cole lanceert sieradenlijn en redt regenwoud

Het Britse model Lily Cole heeft onlangs haar eigen juwelenlijn gelanceerd, bestaande uit hangers, ringen en armbanden. Voor de sieraden is gebruik gemaakt van wild rubber uit het Amazoneregenwoud in Zuid-Amerika. De collectie is een samenwerking met Stylistpick.com.

Lily Cole was door Sky Rainforest Rescue benaderd om een bezoek te brengen aan de Brazliaanse rubberbomen aan de Amazone. Sky Rainforest Rescue, waar Lily ambassadrice van is, is een initiatief van Sky en WWF met het doel om miljarden bomen in het Amazoneregenwoud  te redden. Het idee om iets met het rauwe, pure materiaal te doen, ontstond al snel. De opbrengst van de sieraden wordt gestoken in het vinden van een oplossing voor de wereldwijde klimaatproblemen.

Het 25-jarige model was betrokken bij het gehele proces. "For me, the collection is a metaphor of what is possible. I hope we can use the material in many other products in the future," vertelt Lily. "Jewellery is also a good way of communicating the value and delicacy of the rainforest it represents. Wearing it against skin can connect us with a place and a dialogue that is seemingly far away." Lily wilde dat de juwelen waardevol en tegelijkertijd kwetsbaar zouden zijn, als een metafoor voor het regenwoud.

De sieradenlijn van Lily Cole is online verkrijgbaar via Stylistpick.com.





 

Deel dit artikel
Back to top