Fashion

Tom Cruise haalt miljoenen euro’s binnen

Eerder vandaag kwamen we al met het nieuwtje dat Jay-Z de rijkste rapcioon is, die 25 miljoen euro in één jaar verdiende. Erg veel zou je denken, maar het valt helemaal in het niet bij Tom Cruise zijn loonstrookje.

 

Schrijven over de sterren heeft één nadeel: je vraagt je elke maand af waarom jij als harde werker niet net zo’n geweldig loon als de celebrities (waar jij altijd over schrijft), krijgt. Mijn loonstrookje tegenover de miljoenen die de sterren per jaar verdienen: het is oneerlijk. Maar aan de andere kant: zou al dat geld wel gelukkig maken?

Tom, Katie en Suri Tom en dochtertje Suri

In ieder geval zit Tom Cruise helemaal gebakken. Hij heeft maar liefst 370 miljoen euro ergens vandaan gesprokkeld om de komende vijf jaar 15 tot 18 films te maken. Tom is namelijk mede-eigenaar geworden van filmstudio United Artist. Ok, het is niet zijn loon (stel je eens voor!) maar hij mag het geld wel gebruiken om producties te maken. Een flink bedrag dus. Volgens de filmmaatschappij hebben ze hiermee een mijlpaal bereikt. Paramount Pictures (waar Cruise eerst zat) zal nu wel erge spijt hebben: zij zetten de acteur aan de kant nadat Mission Impossible III tegenvallende resulaten had geboekt. Lullig!

370.000 miljoen euro. Waarom krijgen wij in zo’n korte tijd niet zoveel geld bij elkaar voor het goede doel?

(Elisah)       

Deel dit artikel
Back to top