Fashion

Antonie zingt Pink Floyd

Antonie Kamerling kan meer dan acteren. Hij kan ook uitmuntend zingen. Dat moet ook wel als je op tournee gaat met de songs van Pink Floyd.

De acteur, die zoals je weet zeer gelukkig getrouwd is met Isa Hoes, gaat in september 2007 iets heel bijzonders doen. Samen met het Noord Nederlands Orkest gaat hij op tournee, waarbij hij repertoire brengt van Pink Floyd. Deze legendarische Britse rockband Antonie zingtwas o.a. verantwoordelijk voor de beroemde popopera The Wall. De 40-jarige acteur is dolenthousiast over het project. ‘Ik heb er veel zin in,’schrijft hij op zijn website. ‘Pink Floyd is een van mijn favoriete popgroepen.’ Aan het klassieke orkest worden voor de broodnodige beat een gitarist, een bassist en mogelijkerwijs een drummer toegevoegd. Ook zangers Bert Heerink (bekend van de Nederlandse rockgroep Vandenberg) en Erik Messie (van Toontje Lager) doen mee.

Pink Floyd’s David Gilmour schijnt ook te zijn benaderd, maar die liet weten dat hij het te druk had.

Eind jaren zestig was Pink Floyd een van de belangrijkste psychedelische bands. Maar ze werden pas echt populair in de jaren zeventig met albums als ‘Dark Side Of The Moon’, ‘Wish You Were Here’en natuurlijk ‘The Wall’, een symfonische rockopera die een symbool werd voor het neerhalen van de Berlijnse

Muur. (MB)

De Pink Floyd hoezen zien eruit als een plaatje

Deel dit artikel
Back to top