Fashion

Fleur: blunderende modellen

Heel veel mensen mogen er op neerkijken, maar ik heb altijd ontzettend veel respect voor de moeilijke taak van catwalkmodellen. Wat lijkt het me vreselijk dat alle ogen op je gericht zijn als je met torenhoge, onmogelijke schoenen in een zeer ingewikkelde creatie elegant de catwalk moet betreden. Niet alleen betreden, je moet ook nog vol zelfvertrouwen de overkant zien te behalen om vervolgens deze lijdensweg nog een keer af te leggen.

-Misschien is het voor velen een droom, maar ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken. Al kom ik met mijn lengte en postuur gelukkig ook niet in aanmerking voor deze tough job, dus dat scheelt weer. Nee, ik kijk liever vol bewondering toe hoe de dames en heren op de runway professioneel hun taak volbrengen. Bij modeshows gaat het natuurlijk allemaal om de ontwerpen, maar laten we eerlijk zijn: zonder modellen is er geen show en dus maken zij een wezenlijk deel uit van dit hele gebeuren. Het begint al backstage als de urenlange voorbereidingen van visagie en haarstyling van start gaan en dan moet het grote moment nog aanbreken.

Moeilijk hadden de modellen van Bibi van der Velden het die voor haar laatste show, die overigens zeer spectaculair was, helemaal werden vol beplakt met glinsterende scherven. De show bleef uit van blunders, maar wat hebben die meiden het zwaar moeten hebben met metalen bolwerken op het hoofd. Petje af! Ook het model bij de laatste Fashion Week show van Claudia Strater had het zwaar, op te grote schoenen maakte ze zwikkend haar loopje over de catwalk. Dit zijn slechts een paar voorbeelden want er gaat regelmatig iets mis. Hoe vaak worden we niet verblijd met een ontblote tepel, terwijl het model deze op behendige wijze weer op haar plaats probeert te krijgen. Ook tijdens de Fashion Week werden we weer verblijd met veel van deze 'oeps' momenten.

Ook in het buitenland gaat er veel fout en hebben zelfs de grote der aarden een blunder op hun naam staan. Klassiek is de val van Naomi Campbell die bij iedereen op het netvlies gebrand staat en die het topmodel haar hele carrière is blijven achtervolgen. Het meeste recente geval van een struikelend topmodel op de catwalk staat op naam van de Agyness Deyn, die het presteerde om maar liefst twee keer tegen de grond te gaan tijdens de New York Fashion Week waarop het Britse model besloot om dan maar blootvoets haar weg te vervolgen. Zo zie je maar weer, het overkomt zelfs de besten en dat laat zien dat het beroep van catwalk model wel wat meer waardering verdient. Ik doe het ze niet na!

Gelukkig krijgen de struikelende slachtoffers in de meeste gevallen bijval van het publiek, dat met een bemoedigend applaus haar steun betuigt. Toch een geruststelling, deze wandelende droomlichamen met de perfecte look zijn ook maar mensen die wel eens (letterlijk)een misstapje maken op het moment suprême. Toch hebben we onze Doutzen en Patricia nog niet op dergelijke blunders kunnen betrappen. Keep up the good work girls! (Fleur Le Guen)

Lees hier alle blogs van Fleur!

Deel dit artikel
Back to top