Fashion

10x liefdeskoppels in de mode-industrie

Wie zegt dat werk en privé altijd gescheiden moeten blijven? Er zijn genoeg love birds in de fashion business die hetzelfde werk doen of zelfs continu samenwerken, en nog steeds dolgelukkig met elkaar zijn. Wij zetten de tien meest fashionable liefdeskoppels voor je op een rij!

Veel stelletjes ontmoeten elkaar op school of op de werkvloer en in de mode-industrie is dat niet veel anders. Deze tien koppels delen een liefde voor het vak én voor elkaar!

koppels in de mode collageI

Links: streetstyle fotografen Scott Schuman (The Sartorialist) en Garance Doré maken naast kiekjes van modellen en fashionista's ook graag foto's van elkaar. Zien ze er niet adorable uit samen? Rechts: Isabel en Ruben Toledo van het gelijknamige fashion label zijn al sinds 1984 gelukkig getrouwd. Ze dragen zelfs matching outfits!


koppels in de mode collageII

Links: Miuccia Prada en Patrizio Bertelli, respectievelijk het creatieve en zakelijke brein achter Prada en Miu Miu. Rechts: Jeff Halmos en Lisa Mayock werken niet samen, maar zijn wel allebei onderdeel van een fashion duo. Jeff ontwerpt voor Shipley & Halmos, Lisa voor Vena Cava.


koppels in de mode collageIII

Links: deze zomer zullen Stefano Tonchi (hoofdredacteur van W) en David Maupin (ok, hij werkt niet in de fashion business, maar is wel creatief bezig als kunsthandelaar en mede-oprichter van de Lehmann Maupin galleries in New York) het huwelijksbootje instappen én krijgen ze een tweeling via een surrogaatmoeder. Dat zal ze wel nog eens 25 gelukkige jaren opleveren! Rechts: zouden Swaim en Christina Hutson hun label Obedient Sons and Daughters hebben genoemd, omdat ze hoopten op gehoorzame kids?

koppels in de mode collageIV

Links: fashion fotografen Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin vonden het prima om voor een Lanvin campagne eens voor, in plaats van achter de camera te staan. Dat we hier te maken hebben met een verliefd koppel moge duidelijk zijn. Rechts: Lubov en Max Azria zijn hoofddesigners van maar liefst drie labels: Max Azria, BCBG Max Azria én Hervé Léger.

koppels in de mode collageV

Links: hoewel het merk AF Vandevorst van het Belgische stel Filip Arickx en An Vandevorst vooral naar An is vernoemd, bedanken ze hun publiek aan het einde van een show altijd samen. Tja, je bent een stel of niet. Rechts: Nicole en Michael Colovos namen in 2006 de creatieve leiding over bij Helmut Lang, en de twee zijn nog steeds gelukkig met hun job en met elkaar.

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top