Fashion

Paris Fashion Week update #2

Een weekend bomvol fashion shows in Parijs vraagt om een update op maandag. Met eerder vandaag een report van onze Viktor & Rolf, is het nu de beurt aan Dior, Jean-Paul Gaultier en Givenchy. Giga modehuizen met alle drie een totaal verschillende, maar vooral eigen herfstcollectie. Go see!

Christian Dior

‘Wie wordt de nieuwe hoofddesigner van Dior?’- is de brandende vraag die de modewereld al maanden bezig houdt. Na het zien van de FW2012-2013 collectie op de Paris Fashion Week, zou het best kunnen dat John Galliano’s opvolger Bill Gaytten mag blijven. Want wat heeft hij het goed gedaan met deze goedgevulde – 56 looks!- herfstcollectie.

Elegant en op-en-top vrouwelijk geklede modellen betraden de lichte, glanzende catwalk. Rokken, avondjurken en hier en daar een pantalon in zwart, nude en pastelkleuren. Opnieuw is er geëxperimenteerd met combinaties van verschillende materialen: iets wat geen designer is ontgaan dit seizoen.

 

Dior fall 2012

Dior fall 2012

Dior

 

Jean-Paul Gaultier

Rock, punk, gothic, grunge: Jean-Paul Gaultier was een crazy mix van alles! Duister zwart tegenover een explosie van kleur. Uit proportie getrokken silhouetten tegenover perfecte pasvormen. Shiny stofjes (fluweel, leer en satijn) en doffe materialen (wol en bont). Effen vlakken en graffiti prints; er valt geen pijl op te trekken, maar fun is het wel! Zoals de opvallende uitgroei van de modellen en de felgekleurde bontjes. Lekker gek!

JPG

JPG

JPG

 

Givenchy

Met namen als Alicia Keys, Kanye West en Sean Combs had Givenchy afgelopen zondagavond een goedgevulde front row. Ricardo Tisci heeft zich voor de najaarscollectie van Givenchy laten inspireren door ruiters. En dit zie je terug in de hoge laarzen, plooibroeken, colletjes en getailleerde en strakgesneden jasjes. Een kleurenpalet van zwart en bruin versterkt het geheel. Verderop in de collectie zien we meer vrouwelijke ontwerpen zoals cocktail jurkjes van satijn en kant, geïnspireerd op het werk van fotograaf Guy Bourdin.

Givenchy

Givenchy

Givenchy Givenchy

Givenchy

 

Welke van deze showstoppers is jouw favoriet?

(Door: Daphne)

(Beeld: Team Peter Stigter & Style.com)

Deel dit artikel
Back to top