Fashion

Lady Gaga gaat los in Harper's Bazaar

Lady Gaga is nog steeds in fashion. Na een cover en editorial-combi in de Amerikaanse Vogue en i-D, is het nu de beurt aan Harper's Bazaar. In de editorial is Gaga een stoeipoes en diva in één, maar toch vooral haar eigen, kooky self. Terry 'thumbs up' Richardson schoot de kiekjes.

Halfnaakt over een piano kronkelen, diva poses oefenen in een Givenchy jurk en op bed macarons eten in een 'borstencreatie'. Het is business as usual voor Lady Gaga en ze doet het allemaal tegelijk in één editorial. De creaties van Dior, Alexander McQueen en Givenchy die Gaga erin draagt, zijn minstens zo theatraal als zijzelf. En wat dachten jullie van de heels waarmee je letterlijk iemand zou kunnen killen?

lady gaga harper's bazaar cover

In het bijbehorende interview met Harper's Bazaar doet Lady Gaga enkele uitspraken, die zó maf zijn dat het ons juist weer niets verbaast. Zo denkt ze dat de overleden Alexander McQueen nog steeds met haar in contact staat: “Ik denk dat hij alles heeft gepland: net na zijn dood, schreef ik 'Born This Way'. Hij plant alles vanuit de hemel, als een marionet met fashion strings.” Ook over haar gezichtsprotheses, die we terugzien in de shoot, raakt ze niet uitgepraat: “Het zijn geen protheses, het zijn mijn botten. Ze komen naar buiten als ik ben geïnspireerd. Ze zijn altijd in mij geweest, maar ik heb op het juiste moment gewacht om het universum te laten zien wie ik echt ben.” Een beetje gek is ze, maar that's why we love her.

lady gaga hb editorial macaronslady gaga hb editorial dior jurk

lady gaga hb editorial mcqueen vlinderslady gaga hb editorial givenchy jurk

lady gaga hb editorial killer heelslady gaga hb editorial op piano

Wat vinden jullie van de cover en bijbehorende editorial?

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top