Fashion

Christophe Decarnin weg bij Balmain

Christophe Decarnin vertrekt na een samenwerking van vijf jaar als hoofddesigner bij Balmain. De ontwerper was al afwezig tijdens de fall/winter 2011 show en hij zou toen zijn opgenomen in een psychiatrische inrichting. Nu Christophe het merk definitief heeft verlaten is één ding zeker: Balmain is rock chic no more.

christophe decarnin weg bij balmain collage


Links: Christophe Decarnin, rechts: een stoere look uit de fall/winter 2011 show.

Christophe Decarnin zorgde ervoor dat het Franse modehuis Balmain de afgelopen jaren één van de hotste tickets in town was tijdens de fashion weeks. Met name de peperdure jasjes met brede schouders en de leren broeken waren enorm populair onder editors, modellen en celebs. Zo was Emmanuelle Alt, voordat ze hoofdredactrice bij de Franse Vogue werd, stylist voor Balmain en spotten we haar dan ook regelmatig in Balmain items.

Na vele succesvolle seizoenen als belangrijkste man bij Balmain, ging het afgelopen seizoen plotseling de mist in. De fall/winter 2011 show werd niet bepaald met gejuich ontvangen en Christophe schitterde door afwezigheid. Roddels dat Decarnin op was genomen in een inrichting vanwege een depressie, gonsden al snel in de modepers. Nu vertrekt de ontwerper definitief en moet Balmain op zoek naar een nieuwe hoofddesigner. Wie zou na Christophe Decarnin het rock chic-imago van Balmain hoog kunnen houden?

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top