Fashion

Jessica Stam de volgende model-turned-designer?

De uitdrukking ‘schoenmaker houd je bij je leest’ is nergens zo achterhaald als in de fashion business. Designers die auto’s ontwerpen, celebrities die een kledinglijn starten en modellen die gaan acteren of ontwerpen zijn eerder regel dan uitzondering. Is Jessica Stam de volgende?

jessica stam1jessica stam2
Jessica in outfits die ze voor Rachel Roy's goedkopere lijn ontwierp.

Lily Cole verschijnt in films, Agyness Deyn en Karen Elson zingen en Erin Wasson heeft haar eigen sieradenlijn. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit de lijst met succesvolle modellen die méér willen en kunnen dan poseren alleen.

Topmodel Jessica Stam is al druk aan het oefenen als designer: voor Repetto ontwierp ze een paar oxfords en voor de Spring 2010 collectie van Rag & Bone klopten Marcus Wainwright en David Neville bij Jessica aan voor ontwerpadvies. En als designers aan je gaan vragen wat ze moeten ontwerpen, zit je natuurlijk gebakken.

In de Amerikaanse Marie Claire vertelt Jessica over haar meest recente ontwerpuitstapje: vier items voor Rachel Roy’s goedkopere lijn RACHEL Rachel Roy. ‘Ik had volledige creatieve controle, maar Rachel benadrukte wel dat wat ik ontwierp iets moest zijn waarin ik mijn vrienden zou willen zien.’

Op de vraag of Jessica haar eigen kledinglijn wil beginnen antwoordde ze 'geen commentaar', maar wij hebben al zo'n vermoeden!

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top