Fashion

Ahoy Kapitein: de navy trend

Navy is het nieuwe zwart. Je kunt het met alles dragen, het is chic, slim en sexy. Op de catwalk was het een veelgeliefde trend bij bijvoorbeeld Alexander Wang en Louis Vouitton. Stylist Britt Bardo maakt de zeemanstijl draagbaar.

Tommy HilfigerTommy Hilfiger

Deze lente gaan we helemaal zeemanchique met veel strepen, knopen en ankers. Alexander Wang mixte navy met zwart, Aquascutum had een navy jas gecombineerd met een zwart leren riem erover en Ellie Saab en Karl Lagerfeld verzachtten de kleur met glimmende pailletten.

BotegavenettaDionne Broomfield

Maar hoe maak je deze stijl draagbaar? Stylist Britt Bardo: 'Kies één item in je outfit die bij deze trend past. Draag geen top en broek die allebei de zeemanslook uitschreeuwen, dan wordt het te veel en gaat het op een uniform lijken.'

Boater

Zo draag je de navy-trend:

  • Probeer een jasje of jack met gouden knopen erop, blauw met witte schoenen, een gestreepte blazer met navy rokje of witte shorts, een gouden ketting met een ankerbedeltje of een gestreepte riem om de zeemanslook te creëren.
  • Het fijne van deze trend is dat je het op meerdere manieren kan stylen. Combineer navy en witte strepen met rood of gele accessoires om er een originele draai aan te geven.
  • Pas op wanneer je strepen draagt. Als je bijvoorbeeld brede heupen hebt, lijken deze door een gestreept rokje alleen maar breder. Kies dan voor een los gestreept vest of een streepje onder een blazer of jeansjack.
  • Combineer een gestreepte top met een effen vest. Show je silhouet met een tailleriem.
  • Een gestreepte jurk staat goed met een bruine riem, gebruik grote gouden sieraden om je outfit af te maken.
  • Een touwaccent is een unieke manier om een oversized shirt smaller te maken. En als je echt helemaal in zeemanstijl wilt is een ‘boater’ hoedje onmisbaar.

(Linnemoor)

Deel dit artikel
Back to top