Fashion

Boekentip: Catwalkgirl!

Onze Fashion Editor Marieke timmert hard aan de weg als boekenschrijfster. Haar debuutroman 'Catwalkgirl: killerheels en modedromen' ligt al twee weken in de boekhandel. Het is een sappig boek met alle in’s and out’s over modellenwedstrijden als ‘Benelux next topmode’l en ‘America’s next topmodel’…

 

Twee weken geleden was de aftrap van ‘Benelux next topmodel’. De perfecte gelegenheid voor onze Marieke om haar boek een dag later te publiceren. Wij zijn trots!

 

Over het boek:

Jill is een doodnormale, vlotte meid, niets bijzonders, vindt ze zelf. Maar als ze op een shoppingtripje een flyer van het nieuwe televisieprogramma ‘Supermodel in de maak’ in haar handen geduwd krijgt, verandert haar leven. Ze schrijft zich in en dringt tot haar eigen verbazing door tot de laatste ronde met twaalf meisjes.

Niet veel later zit ze in een chique modellenappartement en wordt haar doen en laten gevolgd door cameramannen en een strenge jury. Ze valt van de ene verbazing in de andere en ontdekt dat achter de glitter en glamour ook heel veel afgunst, verveling en nijd schuilt. Houdt ze lang genoeg vol om de finale te halen? Kan ze de verleidingen van het modellenleven weerstaan? En zal de relatie met haar kersverse vriendje haar afwezigheid overleven?

Marieke OrdelmansOver de auteur:

Marieke Ordelmans (1986) studeerde in 2006 af aan de Hogeschool van Amsterdam, studie Media- en Informatiemanagement. Met haar afstudeeropdracht gooide ze hoge ogen, want ze onderzocht de invloed van blogs in de modewereld, een primeur. Daarvoor trok ze naar New York en sprak met de groten van de modewereld zoals Cathy Horyn, criticus van The New York Times, Scott Schuman, bekend van het blog The Sartorialist, en met de online editors van de Amerikaanse Elle en TeenVogue. Ondertussen werkt ze al drie jaar als mode- en beautyjournalist voor bladen als Grazia, Fancy en CODE.

 

Een kort vragenlijstje:

 

Waarom heb je dit boek geschreven?

“Ik werd benaderd door de uitgever met de vraag of ik een boek wilde schrijven over modellen. Ze hadden mijn schrijfstijl gezien op mijn blog en vonden dit goed bij hun ideeën passen. Ik dacht eerst dat het een grap was: ‘ik een boek schrijven? Ben je gek!’ Ik was net een maand afgestudeerd en had in mijn ogen totaal geen fantasie. Toch heb ik het gedaan. Zo'n unieke kans gooi je niet weg. Ik vond het eerst heel eng, maar het bleek verrassend goed te gaan. Het is leuk om te doen en het is een goede afwisseling op alle serieuze verhalen die ik schrijf voor mijn werk. Natuurlijk hoop ik dat het me ook iets oplevert. Het staat toch leuk op je CV als je 23 bent.” 

Je boek gaat over alle in’s en out’s over de modellenwereld. Hoe ben jij aan al die informatie gekomen?

“Als modejournalist zijnde zit je er natuurlijk volledig in. Je gaat naar dezelfde feestjes, bezoekt modeshows, maakt backstage reportages, leest en kijkt alles wat met mode en modellen te maken heeft. Ook heb ik regelmatig modellen moeten interviewen voor artikelen. Daarbij heb ik ook drie BNTM-insiders geïnterviewd. Een coach, een jurylid en een oude kandidaat. Zij hebben me veel smeuïge verhalen verteld. Heerlijk!”

Catwalkgirl: killerheels & modedromen

Je leukste passage uit je boek?

“Wat een moeilijke vraag! Ik vind het leuk als Jill (de hoofdpersoon, red.) mee gaat doen aan een grote modeshow omdat ze een opdracht heeft gewonnen. Dit is haar eerste modeshow en in het publiek zit heel bekend modeland. Ze wordt een beetje tipsy van alle gratis drankjes, vindt de hapjes ondenkbaar klein en snapt niet waarom die ene ' slonzige, iet wat te dikke meneer' zo belangrijk is in de modewereld. Jill kijkt door dezelfde ogen als ik toen ik voor de eerste keer op een modefeestje verscheen drie jaar geleden. Alleen zat ik langs de catwalk, zij loopt erop.”

Komen er meerdere delen en zo ja, kun je ons alvast een tipje van de sluier geven?

“Ja, deel twee zal gaan over hoe het is om opeens bekend te zijn. Hoe mensen meteen een oordeel over je klaar hebben als je met je gezicht op tv komt en over vriendinnen en lovers die jaloers zijn op alle aandacht die je dan krijgt.”  

Extra informatie:

Marieke’s debuutroman 'Catwalkgirl: killerheels & modedromen' is het eerste boek van de Catwalkgirl-reeks. De lezer krijgt een kijkje achter de schermen bij een programma als Benelux Next Topmodel. Wat gebeurt er als de camera’s uit zijn? Welke slinkse trucjes gebruiken de makers om de mooiste televisie te maken? Hoe is het om zes weken lang met een groep onbekende meiden opgesloten te zitten? En wat moet je allemaal voor lief nemen om te kunnen winnen? Fantasie en werkelijkheid lopen naadloos in elkaar oven…Met smeuïge details van insiders!

"Het komt griezelig dichtbij de waarheid."

(Bastiaan van Schaik, Benelux Next Topmodel)

Deel dit artikel
Back to top