Fashion

May Groos wint Elite Model Look

De 15-jarige May Groos uit Luyksgestel (Noord Brabant) heeft de Nederlandse finale van de Samsung Elite Model Look 2009 gewonnen.

May Groos mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale Elite Model Look finale op 18 oktober in China. Als zij daar wordt verkozen tot hét topmodel van 2009, wint May een internationaal modellencontract bij Elite Model Management.

De finale vond plaats in het Muziekgebouw aan het IJ, waar ik na tien minuten hard fietsen hijgend aan kwam, maar wél in feestjurkje en hoge hakken, want: dresscode cocktail. Na een drankje in de foyer en een blik op de aanwezige modejournalisten én BN’ers (wat deed Peter van der Vorst er precies?) kon de show beginnen. Een prachtige locatie, dat is het Muziekgebouw zeker.

De show bestond uit catwalkrondjes van de 21, en later 10, overgebleven modellen, gekleed in onder andere Armani en Mada van Gaans. Ze waren vooral heel jong, heel dun en vrij onervaren. De loopjes waren daarom ook vrij suf met weinig statement. Tussen de catwalkrondes door werd het publiek vermaakt met muziek door jong talent en een streetdanceoptreden.

Ik ben heel benieuwd hoe May het gaat doet in de grote finale in China. We wensen haar alle succes toe! (Monique)

Deel dit artikel
Back to top